Polazak
(subota)
Dužina rute
42 km
Polazna lokacija
Lokve
Kotizacija
9,29
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
865+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Gorski kotar Bike Tour - Lokve

ve je spremno za prvi ovogodišnji vikend Gorski kotar Bike Tour-a. U subotu, 12. srpnja Park šuma Golubinjak u Lokvama i nedjelja, 13.7. Lividraga pored Gerova bit će domaćini prvom ovosezonskom biciklističkom druženju za sve generacije koje će, osim višednevnog boravka u Zelenom srcu Hrvatske, omogućiti sudionicima upoznavanje područja Lokava i Čabra na jedan drugačiji način.

PARK ŠUMA GOLUBINJAK, LOKVE – Subota, 12.7.2014.
Svi sudionici prvog dana Gorski kotar Bike Tour-a moći će birati žele li voziti individualno ili u timu stazu dugu 42 km ( 780 metara visinskog uspona, 65% makadam, šumska staza / 35 % asfalt)
Prijave i okupljanje svih sudionika bit će u Park šumi Golubinjak od 9 do 10 sati.

Individualna vožnja
Polazak na obilježenu trasu bit će između 10 i 10:30 sati što znači da svaki sudionik sam odlučuje kada će krenuti, kojom brzinom će voziti i koliko puta se namjerava zaustaviti. Predviđeno vrijeme dolaska sudionika u cilj je do 16 sati.
Obavezne predprijave (ime i prezime, grad, broj mobitela, staza – Lokve i/ili Lividraga) primat će se putem online obrasca zaključno do srijede, 9.7. u 14 sati.
Kotizacija ( ručak, okrjepe, degustacije, roadbook, organizacija) za sve one koji se prijave do navedenog roka, iznosi 70 kuna. Na dan manifestacije kotizacija iznosi 80 kuna.
Kotizacija ne uključuje cijenu ulaznice u Park šumu Golubinjak u iznosu od 15 kuna.

Vožnja u timu
Osim individualne vožnje, Gorski kotar Bike Tour nudi priliku timovima sastavljenim od 3 do 5 članova da osvoje vrijedne nagrade. Tim ne mora biti najbrži, već će pobjednički tim biti onaj čije će vrijeme biti najbliže ukupnom prosječnom vremenu svih timova koji stignu do cilja.

Obavezne predprijave timova (ime tima, imena svih članova, grad, broj mobitela, staza – Lokve i/ili Lividraga) primat će se putem online obrasca zaključno do srijede, 9.7. u 14 sati.
Kotizacija u predprijavi (ručak, okrjepe, degustacije, roadbook, nagrade, organizacija):
- za tim sastavljen od 3 člana – 200 kuna (na dan manifestacije 240 kuna)
- za tim sastavljen od 4 člana – 250 kuna (na dan manifestacije 300 kuna)
- za tim sastavljen od 5 članova – 300 kuna (na dan manifestacije 360 kuna)
Kotizacija ne uključuje cijenu ulaznice u Park šumu Golubinjak u iznosu od 15 kuna po osobi.
Prva tri plasirana tima osvajaju vrijedne nagrade.

Start prvog tima (po ranije objavljenoj startnoj listi) bit će točno u 10:15, dok će sljedeći tim startati s vremenskim razmakom (1 ili 2 minute ovisno o broju prijavljenih timova).
Osim obavezne pauze na kontrolnim točkama (na kojima će se timovima zaustaviti vrijeme), na obilježenoj stazi timovi će sami odlučiti kojom brzinom će voziti i koliko puta će predahnuti.
Obavezni ulazak timova u cilj je do 16 sati.

Tim može i ne mora voziti zajedno, ali mora zajedno (kao grupa) doći do kontrolne točke gdje se timu zaustavlja vrijeme tijekom boravka na kontrolnoj točki. Kad tim odluči nastaviti dalje, mora se javiti organizatoru kako bi se mjerenje vremena moglo ponovo uključiti i cijeli tim ponovo kreće zajedno na sljedeći dio staze.
Ista procedura je kod ulaska u cilj – tim mora ući u cilj zajedno.
Nakon što svi timovi dođu do cilja i kad budu poznata vremena svih timova, izvući će se prosječno vrijeme svih timova i onaj tim koji bude najbliži prosječnom vremenu (+ ili -) je pobjednik.

Osim bicikliranja po 42 kilometra dugoj stazi, gosti će se moći na 2 kotača odvesti do lokvarskih atrakcija poput Lokvarskog jezera s Ćaćinom splavi, Muzeja žaba, spilje Lokvarke… U Golubinjaku će se održati i razne igraonice te biciklistički poligoni za najmlađe pa čak i mala škola vožnje na biciklu za najmlađe i one starije.

Doživljaj koji trebaš na 2 kotača te čeka u Lokvama…Vidimo se!

NAPOMENA:
Za sve sudionike biciklijade obavezna je rezervna zračnica i nošenje kacige. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća uvjete oslobođenja od odgovornosti.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!