Polazak
(subota)
Dužina rute
204 km
Polazna lokacija
Bjelovar
Kotizacija
9,29
Organizator kontakt
Broj pregleda
105+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 200 km Bjelovar 2014.

Start breveta kao i prošle godine bit će u Bjelovaru kod fast food-a „KISP“ (Poljana dr. Franje Tuđmana 3) u subotu, 14. lipnja 2014. u 8 sati .

Trasa breveta kreće sjeverno od Bjelovara – Bilogorom, dobrim i malo prometnim putem lijepih krajolika. Cesta nas brežuljkastim krajem vodi prema Koprivnici mjestima: Zrinjski Topolovac, Hudovljani, Jagnjedovec pa kroz Starigrad gdje je prva kontrolna točka. Od Koprivnice randonneurska povorka kreće se podravskim krajem do mjesta Virje gdje je druga kontrolna točka. Put se okreće južno prema bilogorskom pobrđu kroz mjesta Miholjanec, Jabučeta i Babotok, vinskom cestom prema Bjelovaru odakle se nastavlja dalje prema Čazmi. Moslavačkim, brežuljkastim krajem put nas vodi kroz mjesta Vrtlinska, Mustafina Klada i Velika Ludina prema Popovači gdje je predviđena treća kontrolna točka.

Prolaskom kroz Popovaču put nas vodi kroz mjesto Gornja Jelenska nakon čega slijedi uspon na Moslavačku goru. Nakon spuštanja u mjesto Podgarić podno Moslavačke gore planiran je kratak i oštar uspon na znamenitu i legendama bogatu povijesnu lokaciju – srednjovjekovni utvrđeni Garić grad. Vraćamo se na glavnu cestu u mjestu Podgarić i hvatanjem povoljnog vjetra jurimo na istok prema mjestu Trnovitički Popovac gdje je peta kontrolna točka. Slijedi jahanje hupserima čiji je cilj povratak u bilogorski kraj – natrag u Bjelovar na cilj randonneurskog druženja.

Predviđena trasa ukupne je duljine 204 km i oko 1900 m visinaca. Uglavnom je brežuljkasta, dijelom ravničarska s jednim značajnijim usponom na Moslavačku goru.

Breveto je vremenski ograničen na 13 sati i 30 minuta pa vas na cilju u Bjelovaru čekamo do 21.30 sati.

Na cilju je predviđena jestiva okrijepa (pizza ili tjestenina uračunata u startninu) i druženje za sve sudionike događaja.

Kao i inače, obavezni dio opreme su kaciga, reflektirajući prsluk i svjetla.

Vidimo se na startu!

Prijave

Startnina iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta može se naručiti komemorativna medalja (također 70 kuna). Prijaviti se možete do 12. lipnja. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, email adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu – prijavite se na mail adresu.

Informacije

Na start breveta dođite barem pola sata ranije kako bi odradili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i ACP karton za ovjeru kontrolnih točaka, a treba potpisati i izjavu.

Breveto se ne odgađa zbog lošeg vremena.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!