Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
145 km
Polazna lokacija
Plitvička jezera
Kotizacija
6,64
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
312+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

18. Biciklijada Plitvice - Zadar

Prijave za 18. Biciklijadu Plitvice-Zadar otvorene su u ponedjeljak 26.05.2014 i trajaće do petka 6.6.2014. u 12,00h.

Prijave se primaju u dućanu "EUROBIKE" u Zadru na adresi Dr. F.Tuđmana 14. U prijavi je uz potpis potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, pripadnost klubu (ukoliko su članovi nekog kluba) i broj mobitela.

Biciklisti koji se biciklijadi žele priključiti direktno na startu sa Plitvica listu prijava će ispuniti i potpisati na mjestu starta, a prijavu mogu poslati e-mailom na adresu neven.pavic1@zd.t-com.hr

Kotizacija za ovogodišnju biciklijadu iznositi će 50,00kn te će se uplaćivati prilikom potpisivanja liste prijava. Svima onima koji uplate kotizaciju, a ne pojave se iz opravdanih razloga na samoj biciklijadi iznos kotizacije biti će vraćen.
Članovi Biciklističkog kluba Zadar koji su ispunili obavezu plaćanja klupske članarine za 2014. godinu ne plaćaju kotizaciju. Kotizacija za zakašnjele prijave (poslije 6.6.2014. u 12 sati naplaćivat će se 100,00kn)

Donja dobna granica za sudjelovanje na biciklijadi je 14 godina.
Uvjet za sudjelovanje na biciklijadi je ispravna bicikla te odgovarajuća tjelesna spremnost da se put dug 145km od Plitvica do Zadra pređe sa minimalnom prosječnom brzinom od 20km/h.

Polazak iz Zadra autobusom za Plitvice predviđen je u nedjelju u 5,45 sati ujutro 8.6.2014. ispred prostorija Bk Zadar u Športsko-rekreacijskom centru Franko Lisica na adresi Put Stanova 3.

Bicikle će biti prevezene kamionom te se mole svi sudionici biciklijade koji žele zaštititi svoje bicikle tijekom prijevoza da ponesu sa sobom kartona za zaštitu.
Ukrcaj bicikla će započeti u 5,30sati, također ispred prostorija Bk Zadar.

Polazak sa Plitvica predviđen je u 8,30 sati ujutro, odmah nakon odavanja počasti kod spomenika prvom poginulom hrvatskom branitelju Josipu Joviću.

Stanke predviđene tijekom vožnje biti će svakih 20-25km, a trajati će između 10 do 30 minuta.
Stanke počinju od trenutka dolaska posljednjeg biciklista u koloni na odmorište.

Predviđena odmorišta su Korenica, Debelo brdo, Udbina, Gračac, Prezid, Zaton Obrovački, Maslenički most, Zeleni Hrast i Murvica.

Predviđeni dolazak u Zadar je između 17,00 i 18,00sati.

Kolonu biciklista će tijekom vožnje pratiti kombi Bk Zadar u kom će se nalaziti sanitetsko osoblje, te djelatnici postaja prometne policije Korenica i Zadar na motorima.


Biciklijada NIJE natjecateljskog karaktera, no na dionici Gračac-Prezid kao i proteklih godina biti će upriličena kratka neslužbena brdska utrka na kojoj će tri prvoplasirana vozača dobiti prigodne nagrade pokrovitelja.

Sve sudionike molimo da sa sobom ponesu bar jednu rezervnu zračnicu, te biciklističke boce montirane na okvir bicikle kako bi se u svakom trenutku vožnje mogli osvježiti i spriječiti moguću dehidraciju.
Ukoliko vrijeme bude iznimno vruće savjetujemo upotrebu i kreme za sunčanje.

Svi sudionici će prije starta sa Plitvica dobiti lunch-pakete, a nakon dolaska u Zadar ispred prostorija kluba gdje će biti i završetak biciklijade očekuje ih i topli obrok.
Svi sudionici biciklijade mogu sa sobom dodatno ponijeti sendviče ili što smatraju za potrebno za prehranu tijekom puta. Ruksaci će se moći smjestiti u prateće vozilo.
S obzirom na mogući veći broj sudionika no prošlih godina savjetujemo i veći oprez tijekom vožnje, strogo uz desni rub prometnice u koloni jedan po jedan poštivajući Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Zaštitna biciklistička kaciga se preporučuje svim sudionicima biciklijade, a obavezna je za sve mlađe od 16 godina!

GRAF STAZE:
http://www.bikemap.net/en/route/2124833-biciklijada-plitvice-zadar/#/z9/44.38178,15.40145/terrain

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!