Polazak
(subota)
Polazna lokacija
Rešetari
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
283+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada u Rešetarima

Općina Rešetari, Osnovna škola „Ante Starčević“, Dječji vrtić „Čarobni svijet“ i Društvo „Naša djeca“ Rešetari organizirali u vremenu od 9 – 12 sati prvu biciklijadu za predškolsku i školsku djecu na koju su se odazvali brojni mještani i doveli svoju djecu. Ovisno o uzrastu mali biciklisti su bili podijeljena u četiri kategorije i vozili na različitim dionicama od osnovne škole do Bukovice i nazad. Pratnju biciklistima su osigurali djelatnici PP Nova Gradiška. Poslije biciklijade na rukometnom igralištu održana je vožnja spretnosti, a najbolji su nagrađeni.
Cilj organiziranja biciklijade od nazivom “Vožnjom bicikla do zdravlja“ u prvom redu je rad na prometnoj preventivi, a potom očuvanje zdravlja kroz sportsku aktivnost kao što je vožnja biciklom, druženje i zabavljanje djece. U organizaciji biciklijade puno su nam pomogli Policijska postaja Nova Gradiška, Županijska uprava za ceste i Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška, kao sponzor zajedno s Općinom Rešetari.
Sve više djece u školu dolazi biciklima, da ne nose ili nemaju zaštitnu opremu. Zato ovom manifestacijom želimo podići razinu osviještenosti i ukazati na nužnost korištenja zaštitnih sredstava u vožnji biciklom. Top smo postigli putem sponzora koji su nam osigurali prsluke, kacige i štitnike za ruke i noge. Cilj nam je da biciklijada postane tradicionalna edukativno-sportska manifestacija, ali i povezati Rešetare i Bukovicu iz koje učenici dolaze u školu u Rešetare-

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!