Polazak
(subota)
Trajanje
14 dana
Dužina rute
1400 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad)
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
307+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Vožnja do Rima

Ovu subotu, 24.5, 4-i prijatelja po pedali, planiraju krenuti na put Rima, biciklima, u dužini cca 900km, i trajanju 2 tjedna aktivnog GO, dok cijeli put ugrubo iznosi kakvih 1200-1600km, ovisno o dogovoru i razvoju situacije putem!

Plan im je u prosjeku voziti cca 120km dnevno, a do Rima doći u kakvih 7 dana, dakle sljedeće subote, 31.5!

U Rimu ostaju dan do dva, u razgledavanju grada, pa dalje voze za Anconu na trajekt do Zadra, na kupanac, a onda dalje zajedno odlučuju, ovisno o vremenu i preostalim danima GO, voze li skroz do Zagreba ili avanturu privode kraju, pa sjedaju na vlak!?

"Što se same avanture tiče, pitaju nas a mi spremno odgovaramo: "Imali smo već sličnih 'projekata' i vozili smo kao ekipa zajedno višednevne rute tako da smo pozitivni, vjerujemo da neće biti nikakvih problema, bilo tehničke prirode ili kakve cestovne bolesti, samo da nas vrijeme posluži."

Cijelo putovanje je osmišljeno kao jedan zajednički izlet/avantura, promoviranje biciklizma, druženje te otkrivanje svijeta kao i upoznavanje novih ljudi, stvaranje poznanstava.
Na put idemo što 'lakši', o svom trošku, dakle planiramo noćenje na 'divlje', u šatorima, te klopanje po raznoraznih dućanima ili kuhanje vlastitih 'kerefeka' obzirom da nosimo opremu za kamp, nikakvi restorani ne dolaze u obzir.. svi znamo kakvi su Talijani po pitanju kuhinje!
Ekipa s kojom vozim kroz ova 2 tjedna je već svima dobrano poznata no ne škodi ponoviti sa kojih to još tri mušketira vozim 'bok uz bok'.

RK i MB - prijatelji, kolege poslom, a isto tako i kolege po pedali, dijele strast za isti sport i rekreaciju, a čine i jak dvojac u sastavu DBD Potepuh.

VŠ - zagriženi biciklist, stojovođa - jedini čovjek zbog kojeg naši vlakovi stižu na vrijeme , vozi aktivno u društvo, a i sudjelovao je već na par zajedničkih maratona.

JS - aktivni član BK Bumbar te pridruženi član DBD Potepuh, voli sve što vole i mladi.

Ukratko toliko, u linku ispod je 'okvirna' ruta puta (ravna linija, trajekt-očigledno).

Također, pozivamo sve koji su u mogućnosti da nas dođu ispratiti na dječji trg u Španskom (između škole i vrtića), pozdrave se sa nama, mahnu nam i kamo sreće uvale po koji €, da se nađe!

Polazak je planiran za 8h, dok se nalazimo u 7.30h! Dolaze nam i par prijatelja, članova DBD Potpuh na ispraćaj, a neki od njih voze i prate nas sve do Novog Mesta (SLO).. isto tako, u Zaprešiću nas dočekuju i članovi BK Bumbar, ljepuškasti bumbari koji također zuje s nama do Novog Mesta ili već, svatko po svojim mogućnostima. Hvala i vidimo se prijatelji ovu subotu!"

http://ridewithgps.com/routes/4578277

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!