Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
32 km
Polazna lokacija
Makarska
Kotizacija
10,62
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1442+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklistički uspon na Biokovo 2014.

Asfaltirana staza duljine 32 km, od 0 do 1762 mnv

Pravo nastupa na usponu „Biokovo 2014“ imaju sve punoljetne osobe, a također i maloljetne osobe uz pismeno odobrenje roditelja ili staratelja. Korištenje zaštitne kacige je obvezno.

Prijave se primaju u razdoblju do dana uspona, dan ranije na velikoj Biciklijadi u Makarskoj ili na dan uspona do 8:30 sati.

Startnina iznosi 80 kn (za maloljetnike do 18 godina startina je umanjena te iznosi 30 kuna) i ona pokriva sljedeće: ulaz u park prirode (pratnja plaća ulaz po povlaštenoj cijeni nižoj za 50%, što iznosi 25 kn po osobi) majica, okrjepa na stazi, ručak, transfer opreme start-cilj (ruksaci s odjećom i sl.), osiguranje.

Start utrke je na Makarskoj rivi ispred zgrade grada u 9:00 sati, s visinske kote 1 mnv, zatvoreni start u pratnji policije do prelaska magistrale u smjeru Vrgorac, nakon čega počinje utrka letećim startom, do skretanja na stazu za vrh Sveti Jure, odnosno ulaz u Park prirode Biokovo (to je oko 7 km od starta).

Promet neće biti zatvoren pa se treba ponašati u skladu sa zakonom o prometu, ulaz u Park prirode biti će zatvoren za sve osim za sudionike utrke (natjecatelje, pratnju i slično) do 13:00 sati.

Cilj utrke je najviši vrh planine Biokovo - Sveti Jure (1762 mnv).

Na skretanju za planinarski dom Vošac (25 km, 1400 mnv) je vremenski limit, definirati će se vrijeme i objaviti na startu utrke (cca 2 sata i 30 minuta).

Vozači koji dođu unutar limita nastavljaju uspon do vrha, ostali se preusmjeravaju prema planinarskom domu Vošac - gdje će po završetku utrke biti organiziran ručak i dodjela nagrada.

Na stazi će biti osigurana okrjepa na nekoliko mjesta ovisno o vremenskim uvjetima.

Prilikom prijave vozači moraju prijaviti pratnju da bi isti mogli ući u park prirode prije 13:00 po povlaštenoj cijeni (25 kn po osobi).

Sudionici utrke voze na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi. Vrijeme se mjeri štopericom, sudac na startu, kontrolna točka vrh Vošac, cilj vrh Sv. Jure.

Molimo sve koji namjeravaju sudjelovati u utrci da najave svoj dolazak na facebook stranici BK Makarska i navedu broj osoba u pratnji.

Nužan je oprez, jer će pri povratku promet stazom u smjeru Makarske biti otvoren.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!