Polazak
(subota)
Dužina rute
30 km
Polazna lokacija
Bihać
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
144+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Biciklijada “Stazama rijeke Une”

31.05.2014. od 09-10:00 sati na Gradskom trgu u Bihaću i kampu Una Aqua centra Račić.

U blizini gradskog trga bit će parkirano vozilo logistike i pratnje, gdje će učesnici biciklijade moći odložiti svoju opremu koju nose sa sobom, te učesnici koji su se odlučili za noćenje u kampu moći će odložiti svoje vreće za spavanje i šatore.

Vozilo logistike prati biciklijadu do Štrbačkog buka, gdje će biti organiziran grah za sve učesnike biciklijade "Stazama rijeke Une"

Tokom kretanja biciklijade prema Gorjevcu – Dubovsko predviđena je okrepa i odmor biciklista na parking prostoru (skretanje za Kulen Vakuf). Nakon kraće stanke uz okrepu i grupisanja biciklista, put nastavljamo ka ulazu 3 Nacionalnog parka – Ćelije, te očekivani dolazak biciklista na Štrbački buk je između 13:00 – 13:30 kad če biti organiziran ručak.

Nakon programa uz piknik predviđen je polazak biciklista u 16:00 prema kampu u Račiću.

Putanja kretanja biciklista predviđena je: Štrbački buk – Doljani – Gorjevac – Račić. Dolaskom u Račić, za sve bicikliste koji su se odlučili provesti noć u kampu, organizirana je večera i druženje uz muziku te doručak u nedelju.

Nakon doručka planiran je grupni polazak za Bihać. Biciklijada je obezbjeđena sa 5 pilota te se ne preporučuje napuštanje grupe.

Svi biciklisti su obavezni imati zaštitnu kacigu te ponijeti sa sobom rezervnu gumu ili pribor za krpanje.

Biciklisti koji su se odlučili za noćenje moraju sebi obezbjediti vreću za spavanje i šator.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!