Polazak
(subota)
Polazna lokacija
Varaždin
Kotizacija
2,65
Facebook
Broj pregleda
374+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Humanitarna biciklijada "Biciklom do zdravlja"

biciklijada se sa 17.5.odgađa na 24.5.2014 zbog vremenskih uvijeta

Biciklijadu zajednički organiziraju Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin i Radio Megaton koji kroz zabavu i druženje, pripremaju zanimljiv program.

Sve se odvija u subotu, 17. svibnja, a počinje već od 8:30 sati, od kada se na parkiralištu kod varaždinskog groblja primaju prijave za sudjelovanje.

Kotizacija iznosi 20 kuna, što obuhvaća konzumaciju graha na ciljnom odredištu, te osvježenje za put.

U 10 sati je polazak, a biciklirat će se kroz Jalkovec, Poljanu Biškupečku do Beretinca - do "Seljačkog turizma Šinko", gdje će se nastaviti druženje uz zabavne igre i glazbeni program za koji će biti zadužen Tamburaški sastav Elita.

ruta https://www.facebook.com/photo.php?fbid=710252835683655&set=gm.317482401734069&type=1&theater

Mali i veliki biciklisti tu će se moći opustiti, odmoriti i zabaviti, ali i sudjelovati u velikoj humanitarnoj tomboli putem koje će se skupljati sredstva za odlazak djece u edukativni kamp u Puli – Premanturi predstojećeg ljeta.
Također, svi biciklisti koji se uključe u biciklijadu "Biciklom do zdravlja" imat će priliku na startu dobiti kupone Radija Megaton putem kojih će moći sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj BIKE BOX iz Varaždina najsretnijeg sudionika nagrađuje biciklom marke Felt.

Druženje će potrajati do 17 sati kada se planira zajednički, organizirani povratak prema Varaždinu.

Važno je napomenuti kako se prijave za biciklijadu "Biciklom do zdravlja" primaju zaključno do petka, 16. svibnja do 18 sati na broj telefona predsjednice Društva Antonije Brlek 091/393-15-55.

Razloga za sudjelovanje u ovoj biciklijadi koju organiziraju Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin i Radio Megaton je mnogo. Zato, za subotu, 17. svibnja pripremite bicikle, a djeca do 16 godina i kacige, te krenimo zajedno "Biciklom do zdravlja"!

Osim što će se prikupljati novac za boravak djece oboljele od šećerne bolesti u edukativnom kampu u Puli – Premanturi, na biciklijadi će najsretniji sudionik dobiti – bicikl!

Živjeti sa šećernom bolešću znači nositi se sa još jednim izazovom svakodnevice. Riječ je o teškoj kroničnoj bolesti koja može dovesti do sljepoće, zastoja rada bubrega i amputacije ekstremiteta, no edukacijom i samokontrolom sve te kasne komplikacije dijabetesa mogu se uspješno izbjeći, pa se slobodno može reći da je najjače oružje u toj bitci - znanje.

Budući da od šećerne bolesti obolijevaju ljudi svih dobnih skupina, pa i vrlo mala djeca i mladi, varaždinsko Društvo za zaštitu od dijabetesa veliku brigu pridaje upravo njihovoj edukaciji, pa se svake godine i iz Varaždina na edukativni kamp šalju djeca oboljela od dijabetesa u dobi od 10 do 16 godina. Tako će biti i ove godine, te se u kamp namjerava poslati petero djece.

Budući da cijena desetodnevnog boravka u ovakvom kampu po djetetu iznosi 4.000 kuna od čega Društvo za zaštitu od dijabetesa participira sa 1.500 kuna, ostatak je potrebno prikupiti kroz donacije. Iz tog se razloga organizira humanitarna biciklijada "Biciklom do zdravlja" u okviru koje se prikupljaju financijska sredstva.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!