Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
22 km
Polazna lokacija
Zlatar
Kotizacija
50 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
398+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1 . Lastin uspon na Ivanščicu 2014.

BRDSKO-BICIKLISTIČKI REKREATIVNI USPON

Mjesto okupljanja i prijave: Centar Zlatara, gdje će se ujedno obavljati prijava i podjela startnih brojeva. Parkiralište iza trgovine ”Trgocentar”.

Start: Centar Zlatara (176mnv)
Cilj: Vrh Ivanščice (1060mnv)

Predprijave: Obavezno putem web obrasca do petka 16.05.2014. godine do 12,00h.

Program uspona:

09:00 – 10:45 sati: Prijava sudionika, uplata startnine i podjela startnih brojeva.
10:45 – 11:00 sati: Box – sve kategorije.
11:00 sati: Start.
14:30 sati: Očekivano vrijeme završetka svih natjecatelja.
15:00 sati: Proglašenje pobjednika i podjela nagrada na vrhu Ivanščice u Planinarskom domu.

Ukupno uvećanje elevacije: 1247m

Poveznica za skidanje staze: http://app.strava.com/activities/114665384

Opis staze :

Start uspona je u centru Zlatara između crkve i trgovine ”Trgocentar”. Vozi se sjeverno Varaždinskom ulicom, asfaltiranom cestom 500 metara, te se na prvom raskrižju skreće lijevo u ulicu Anke Horvat kojom se vozi 200 metara. U drugoj ulici skreće se desno u Ulicu hrvatskih branitelja koja prolazi pokraj lovačke kuće, te nastavlja makadamskim putem 1 km, koja se spaja sa Ulicom dr. Ante Starčevića. Dolaskom na istu skreće se u desno, te nastavlja 1 km asfaltiranom cestom, gdje se dolazi na raskrižje i nastavlja ravno usponom sve do šume u kojoj se odvijala brdsko biciklistička utrka. Nadalje staza se pruža markiranim i označenim makadamskim i šumskim putevima 3 km sve do ceste koja vodi iz zaseoka Loborsko Završje. Dolaskom na istu skreće se u desno i nastavlja se spust 800 metara makadamskom cestom do zaseoka Ratkovec, gdje se dolaskom na prvo raskrižje skreće oštro u lijevo, te nastavlja 1,5 km makadamskom cestom sve do predjela zvan Vlaheki. Dolaskom na raskrižje nastavlja se vožnja ravno 2 km poljskim putem, koji vodi do sela Martinščina. Dolaskom na asfaltiranu cestu skreće se u lijevo, vozi se kojih 50 metara, te se odmah skreće na prvom raskrižju u desno i nastavlja se spuštati makadamskim putem 150 metara, do malog potočića, preko kojeg se nastavlja vožnja poljskim putem sve do asfaltirane ceste, kod koje se skreće u lijevo. Nakon toga slijedi uspon cestom 2 km do predjela zvani Gradec, gdje se očekuje prva okrijepna stanica. Nastavlja se vožnja makadamskom cestom do PD ”Majer”, gdje se očekuje druga okrijepna stanica. Od planinarskog doma vožnja se nastavlja 4 km stazom koja se spaja s makadamskom cestom koja vodi iz Prigorca. Dolaskom na istu vozi se desno 3 km po cesti sve do vrha, odnosno planinarskog doma ” Pasarićeva kuća” (1054 m n.v.), gdje je cilj utrke.

Okrijepne stanice:
Martinščina 10 km
Planinarski dom ”Majer” 15 km

Sudionici biciklističkog uspona sudjeluju u četiri kategorije:

Muški (M)
Žene (Ž)
Djeca (do 15 godina)
Mladi (do 18 godina)

Dobna granica:

Svi sudionici moraju imati minimalno 15 godina na dan utrke. Ukoliko nemaju, ne mogu sudjelovati na usponu bez pismenog odobrenja roditelja.

Startnina:

Startina se uplaćuje na dan uspona, kod podjele startnih brojeva.

Cijena:

za natjecatelje u predprijavi: 50,00 kn
na dan uspona: 60,00 kn

Startnina uključuje :

Pravo startanja na usponu
Okrijepa na dvije stanice
Obrok i piće nakon uspona
Startni broj s vezicama za pričvršćivanje
Prijevoz prtljage za sudionike
Hitnu medicinsku pomoć u slučaju nezgode na usponu

Nagrade:

Predviđene su novčane nagrade za prva 3 apsolutna mjesta za muškarce i posebno za žene (300/200/100 kn). Za najbrže vozače u svim kategorijama posebno bit će podijeljene praktične nagrade sponzora i medalje.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!