Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota)
Dužina rute
47 km
Polazna lokacija
Vižinada
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1294+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

18. rekreativni biciklistički maraton Parenzana

Vižinada, Motovun, Istarske toplice

18. po redu rekreativni biciklistički maraton Parenzana koji svake godine okuplja sve više poklonika rekreativnog biciklizma kako domaćih tako i iz cijele Hrvatske, ali i iz drugih europskih zemalja (Njemačka, Italija, Slovenija, Austrija, Mađarska, Bosna i Hercegovina,Velika Britanija, SAD itd), tako da se po masovnosti može svrstati u veće takve manifestacije u Hrvatskoj.

Atmosfera i doživljaj jedinstvenih prirodnih veduta te zanimljivi prigodni programi promovirali su biciklistički maraton Parenzana u jedinstvenom druženju poklonika rekreativnog biciklizma najrazličitije dobi i uzrasta.

Pozivi i pozivnice zapravo i ne trebaju, zar ne? 
Dovoljno je reći: Parenzana, kao i svake godine - zadnja nedjelja u rujnu i vi znate što trebate napraviti!!
Bičiklete u pogon, vježbajte, čeka vas 46,7 km pedaliranja a mi ćemo se kao i svake godine potruditi da u vižinadi bude puno pozitive i zabave.

PROGRAM:
7,30 – 9,30 prijave i registracije
8,30 izložba radova dječjeg vrtića i OŠ Vižinada 
retrospektiva: photo izložba Parenzana 1995-2013 
9,00 7. kros „Parenzana“ – učenici OŠ 
9,45 start ultramaratonaca
9,50 start pješačke ture 
10,00 start biciklističkog maratona „Parenzana“
13,30 zajednički ručak
13,30 zabavni program
15,00 podjela nagrada i priznanja

Maraton se organizira povodom blagdana Sv. Jeronima, zaštitnika Vižinade a cilj njegovog održavanja je omasovljavanje biciklizma kao rekreacijskog sporta, pružanje dodatnih turističkih sadržaja turistima na kraju turističke sezone, te valorizacija naših prirodnih i ostalih turističkih resursa, a pogotovo trase nekadašnje željezničke pruge «Parenzana».

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!