Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
21 km
Polazna lokacija
Čavle
Kotizacija
20 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
327+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

5. Proljetna biciklijada Grobnik

Rekreativna ruta namijenjena je biciklistima koji se vole ležerno i bez pritiska ili nabijenog tempa provoziti po prirodi te ugodno iskoristiti slobodno vrijeme. Pri tome ćete uživati u ljepoti Grobničkog polja i pogledu na Grobničke Alpe kao i prolasku kroz lijepe šumske predjele te posjetu Aerodromu i padobranskom klubu Krila Kvarnera.

Staza je kombinacija asfaltnih i makadanskih puteva, nema većih uspona i provesti će vas kroz Čavle, Zastenice, Grobničko polje, Dražice, Podkilavac, šumski predio Borovica i oko Huma do sportskog aerodroma Grobnik. Na aerodromu će biti jedan od predaha te par riječi o Aerodromu i padobranstvu. Nakon toga slijedi povratak na Čavle te zasluženi ručak i skupljanje dojmova.

Start i cilj: Čavle centar, parkiralište iza benzinske postaje.

Satnica:
> 09:00 – Prijave na info pultu koji će se nalaziti na parkiralištu
> 11:00 – Start biciklijade

Kotizacija: 20,00 kn – uključuje vodu, te ručak na Čavlima po završetku biciklijade. Djeca do 12 godina besplatna prijava.

Sportska ruta

Teža i ekstremnija ruta Proljetne biciklijade Grobnik koja zahtjeva malo bolju fizičku spremu. Sastoji se od kombinacije asfaltnih, makadamskih i šumskih puteva koji su na mjestima vrlo strmi i grube podloge.

Ruta prolazi i jednim uskim djelom, gdje ćete voziti jedan po jedan gurajući biciklu (svega nekoliko metara). Izričito je zabranjeno pretjecanje i naguravanje na tom mjestu. (Prije dolaska na taj dio, sve sudionike ćemo posebno upozoriti i organizator se odriče svake odgovornosti za bilo kakvu štetu nastalu prilikom ne pridržavanja najavljenih pravila.)

Nemojte se prepasti, staza se prolazi bez problema ako se pridržavate pravila. Istražit ćete prekrasne predjele s odličnim pogledom na Kvarner. Staza prolazi i dijelovima biciklističkih staza Općine Čavle: Frankopanski put, Dondolaški put, Stari Matelci i Pod Kaštelom. Konfiguracija će odgovarati biciklistima koji vole malo više adrenalina i jurnjave. Dio se vozi i po dosta ravnom terenu bez većih uspona, taman da se malo odmorimo prije Uspon za grobničku kobasicu do Grada Grobnika koji ostaje za kraj.

ATRAKCIJE:
- Atraktivni i adrenalinski dijelovi staze
- pogled na Kvarner
- iznenađenje na Aerodromu Grobnik
- Uspon za grobničku kobasicu (do Grada Grobnika)

START I CILJ: Čavle centar, parkiralište iza benzinske postaje.

SATNICA:
> 09:00 – Prijave na info pultu koji će se nalaziti na parkiralištu
> 11:00 – Start biciklijade

KOTIZACIJA: 20,00 kn – uključuje vodu, te ručak na Čavlima po završetku biciklijade.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!