Polazak
(subota) 07:00
Dužina rute
100 km
Polazna lokacija
Gradiška, ispred Hotela Nacional
Kotizacija
15
Organizator kontakt
Broj pregleda
71+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM Populaire 2024.

Dobrodošli

na treće izdanje gradiškog breveta, ovaj put memorijalnom posvećenog našem prijatelju i brevetaškoj legendi Nebojši Kovačeviću Pinkiju.

Pored nešto zahtjevnije 200ke, dodali smo i Populaire od 100km, sa usponom na nezaobilaznu nam Mrakovicu.

Ruta:
https://ridewithgps.com/routes/46748168

Za 200ku, pored standardne opreme, potreban je i pasoš, jer ćemo posjetiti planinarski dom Omanovac kod Pakraca (Hrvatska), odakle se, nakon zahtjevnijeg uspona, pruža odličan pogled na panoramu Lipika i Pakraca.

Poslije toga, ruta se nastavlja nazad preko Lipika, putem Novske, do Jasenovca. Potom se vracamo u BiH i usponom na Mrakovicu sa prijedorske strane zavrsavamo sa tezim dijelom rute.
Isplanirajte i koji sat druženja na kraju, gdje ćemo na cilju u kafe Kafiću, uz čorbu okrepe i rehidraciju iz repertoara u Kafiću, nastaviti druženje.

Osim dobrog druženja, ovaj brevet je i humanitarnog karaktera. Naime, preostali novac od kotizacija i sponzorstva biće doniran u humanitarne svrhe.

Obzirom da ruta prelazi državnu granicu obavezno je posjedovanje važeće putne isprave !

Osim standarnde opreme u vidu OBAVEZNOG svjetla (prednje bijelo i nazad crveno), svejtloodbojnog prsluka, biciklističke kacige, fotoaparata ili mobilnog telefona sa kamerom zbog usputnog fotkanja i dobrog raspoloženja, preporučena je svakako i dodatna odgovarajuća oprema mini alat, rezervna unutrašnja guma te koji komad odjeće više zbog noćne vožnje.

Rok za prijavu je SRIJEDA, 29. maj 2024 godine do 23:59

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!