Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
104 km
Polazna lokacija
Otočac, Trg dr. Franje Tuđmana (Gradski park)
Kotizacija
10(75,35 Kn)
Organizator kontakt
Broj pregleda
99+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklistički gravel maraton „Biciklom u ritmu prirode“ 2023.

Turistička zajednica Grada Otočca, Turistička zajednica Općine Brinje i Turistička zajednica Općine Vrhovine za kraj rujna pripremile su pravi biciklistički događaj.


Radi se o rekreativnom biciklističkom gravel maratonu naziva „Biciklom u ritmu prirode“ koji će se održati u subotu 30. rujna 2023. godine.

Prvi je to biciklistički gravel maraton na ovom području koji obuhvaća rutu od 104 km asfaltnog i makadamskog terena.

Maraton starta iz gradskog parka u Otočcu te prolazi kroz Glavace – Drenov Klanac – Brlog – Žutu Lokvu – Brinje – Križpolje – Lipice – Glibodol – Javornik (željeznička stanica) – Rudopolje (Zip Line Pazi medo) – Vrhovine i ponovno završava u gradskom parku u Otočcu.


Prijave do 27. rujna

Start maratona bit će u 10:00 sati, dok će registracija prijavljenih sudionika biti prije same vožnje od 09:00 sati.

Prijave se mogu izvršiti na stranici stotinka.hr sve do 27.9. 2023. do 23:59 sati.

Sve prijavljene sudionike očekuje bogat startni paket, kupon za tombolu, večera i druženje uz DJ Danny Blacka.

Tijekom vožnje sudionike očekuje i pet zaustavnih punktova na kojima će se također dijeliti voda i voće.

Na drugom zaustavnom punktu u Brinju za sve zainteresirane sudionike bit će organizirano razgledavanje plemićkog grada Sokolca dok će na zaustavnom punktu kod društvenog doma u Lipicama biti organiziran ručak.

S obzirom na duljinu rute, ovaj biciklistički gravel maraton idealan je za profesionalne bicikliste, kao i ozbiljne rekreativce na dva kotača koji će osim u pedaliranju, uživati i u pogledu na pitoreskna mjesta i naizgled divlju prirodu koja zapravo pruža poseban smirujući osjećaj.

Projekt udruženih turističkih zajednica

Prisjetimo se, krajem prošle godine potpisan je Sporazum o projektnom udruživanju Turističke zajednice Grada Otočca s Turističkim zajednicama Općina Brinje i Vrhovine s ciljem osnaživanja zajedničkih turističkih potencijala te osmišljavanja i provedbe novih kulturno-umjetničkih, sportskih, gastronomskih i drugih događaja.
Kroz Javni natječaj za projektno udružene turističke zajednice, koji je početkom ove godine raspisala Hrvatska turistička zajednica, Turističkoj zajednici Grada Otočca (nositelju udruženih turističkih zajednica) odobrena su sredstva za provedbu rekreativnog biciklističkog maratona „Biciklom u ritmu prirode“ u iznosu od 10.000 €.

Ovaj rekreativni biciklistički gravel maraton tek je prvi zajednički projekt udruženih turističkih zajednica jer se već pripremaju novi zajednički projekti koje će udružene turističke zajednice prijaviti na iduće natječaje.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!