Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
40 km
Polazna lokacija
Nova Gradiška, Planinarska kuća Strmac
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
81+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Svi na Brezovo polje 2022.

HPD Strmac organizira 11. planinarski pohod na najviši vrh Slavonije Brezovo polje (985 m). BK Psunj obnavlja tradiciju druženja s planinarima te se pridružuje s biciklističkim pohodom.

Start je kod Planinarske kuće Strmac do kojeg se dolazi asfaltiranom cestom, a mapiran je na Googleovim i ostalim relevantnijim kartama. Okupljanje je od 8:00, a start Pohoda je u 9:00. Poslije se svi zajedno družimo kod planinarske kuće.

Ruta A (5,5 h hoda) je planinarska staza nešto strmijeg starta, tehnički je nezahtjevna, kondicijski umjerena. Potrebna je planinarska obuća, štapovi preporučeni. Ruta B (1,5h) je šetnica pogodna za sve uzraste.

Ruta C je biciklistička, potreban je MTB bicikl. Vozimo se ukupno oko 40 km s 1500 m uspona, 4,5 - 5 h s pauzama. Vožnja je dobrim, tvrdim, širokim šumskim putevima, mjestimično je blatnjavije. Tehnički nije zahtijevno. Krećemo od planinarske kuće Strmac i penjemo se na Brezovo polje (oko 1,5h) u dužini oko 12 km. Uspon je konstanntih 6 - 8%, a pred kraj je nešto položeniji. Na vrhu se ponovno susrećemo s planinarima gdje će bit okrijepa. Potom je dugi spust u Cerničku Šagovinu gdje ćemo napraviti kraću okrijepu. Do cilja se treba još malo popeti na Predolu, a zatim slijedi spust na Strmac. Na Strmcu se ponovno zajedno družimo, a domaćini nude dobro društvo, šank i grah.

Sve rute su vođene od planinarskih vodiča iz HPD Strmac i ciklovodiča BK Psunj. Pohod osigurava HGSS.

Ruta C: https://www.alltrails.com/explore/map/map-october-29-2022-30de9ec?u=m

Prijave radi lakše organizacije:
planinari: hpd.strmac.nova.gradiska@hps.hr ; 098 803 901 Krunoslav Malenica (sms ili zvati nakon 17h)
biciklisti: bk.psunj@gmail.com ; 098 904 9559 Ivan Smoljanac (sms ili zvati nakon 17h)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!