Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
16 km
Polazna lokacija
Jezero Rakitje, Ribička ulica, parking ribičkog doma ŠRD Rak
Kotizacija
6,64
Organizator kontakt
Broj pregleda
340+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3 jezera 2022.

30.10. udruga Djeca za bolji svijet organizirati će biciklijadu 3 jezera. Ideja je da se ljubiteljima biciklizma, obitelji sa djecom, rekreativcima pribiliže ljepote jezera koje se nalaze u okolici Svete Nedelje ali isto tako i bogata kulturna baština, tradicije i običaji.

Zamišljeno je da se biciklima prođe oko jezera Rakitje, Orešje i Strmec i da se dođe do skele na Savi kod mjesta Medsave i nazad. Za sve sudionike bicilijade bio bi osiguran prijevoz skelom preko Save i nazad ako netko želi. Cijela ruta je oko 16km i vozi se isključivo po makadamu. Ruta ne zahtjeva nikakvu posebnu kondiciju tako da je predviđena za sve a naročito za obitelji sa djecom ali i svi ostali su više nego dobrodošli.

Kako imamo tri jezera imali bi i tri točke zaustavljanja. Na svakom od tih zaustavljanja bio bi priređen određeni program, gdje bi se predstavila kulturna baština navedenog kraja, sa ponudom određenih jela, pića prezentacijom narodnih nošnji, izvođenjem određenih pjesama ali i prezentacijom seoskih proizvoda.

Prva točka na pola dionice bila bi ispred skele Medsave i to bi bilo oko 11h. Tamo bi se predstavila kulturna baština toga kraja, u vidu narodnih nošnji, običaja ali i kolača i pića, seoskih proizvoda isto tako. Određena kulturno umjetnička društva, udruge koje njeguju kulturnu baštinu bi prodavala svoje proizvode po pristupačnim cijenama. Zaustavljanje na toj lokaciji bilo bi sat vremena od 11h-12h.

Nakon toga sljedeće zaustavljanje je na jezeru Orešje, kod nogometnog kluba Bestovje tu bi nam bilo centralno zaustavljanje i događanje. Predviđeno je da nam se tamo isto tako predstave određena kulturno umjetnička društva sa svojim proizvodima ali i programom kratkih pjesama i plesova. Cilj nam je da tamo imamo i glavni obrok u vidu graha sa kobasicom i piće. Zaustavljanje na toj lokaciji trajalo bi dva sata. Znači od 12.30- 14.30h

Nakon toga sljedeće zaustavljanje bilo bi na jezeru Rakitje. Tamo bi nam se isto predstavilo neko kulturno umjetničko društvo sa svojim proizvodima, kolačima, pićem narodnom nošnjom pjesmom. Zaustavljanje na toj lokaciji bilo bi od 15h i ono bi se pretvorilo u finalno druženje koje bi trajalo do cca 16.30h. kada bi navedena manifestacija bila gotova.

KOTIZACIJA JE 50 KN i uključuje grah sa kobasicom, kruh, kolač i vodu 0,5l

Vrijeme događanja 30.10.
Polazak 10h (Jezero Rakitje parking ribičkog doma ŠRD Rak ) - Kraj 16.30h (Jezero Rakitje parking ribičkog doma ŠRD Rak)

Prijave na link https://forms.gle/cNtC6AT1BrZssyaFA

Broj sudionika
Očekujemo cca 200 sudionika, što rekreativaca što obitelji sa djecom.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!