Polazak
(utorak) 09:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
305 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg bana Jelačića
Kotizacija
39,82
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
504+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

11. Biciklistički maraton za Vukovar

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i okupacije Vukovara prije trideset jednu godinu, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba organizira 11. Biciklistički maraton za Vukovar.

Kao i svih prijašnjih godina, i ove godine vozimo od 15. do 18. studenog.

Okupljamo se 15. studenog (utorak) od 8:00 na istočnoj strani Jelačićevog trga u Zagrebu, a krećemo točno u 9:00. Prvi dan vozimo do Novske (oko 120 km), drugi dan od Novske do Strizivojne (oko 130 km). Treći dan (17. studenog) iz Strizivojne krećemo rano ujutro, a u Vukovar (55 km) stižemo u prijepodnevnim satima, kako bismo svi zajedno tijekom dana na biciklima posjetili mjesta sjećanja i posebnoga pijeteta.

Dan kasnije, 18. studenog ujutro, na trideset prvu obljetnicu sloma obrane Vukovara, svi sudionici priključit će se Koloni sjećanja. Kao i prethodnih godina, povratak za Zagreb planiramo u popodnevnim satima - biciklima do Vinkovaca, a dalje vlakom Vinkovci-Zagreb. Prema voznome redu, na zagrebački Glavni kolodvor stižemo u 21:10.

Kao i na svim našim dosadašnjim višednevnim vožnjama, sudionici sve potrebne stvari voze sami, na biciklima. Dakle, za sudjelovanje morate imati bicikl na kojemu možete voziti prtljagu. Prateći kombi mora biti slobodan za prijevoz sudionika koji ne mogu nastaviti vožnju, te bicikala na kojima se kvar ne može otkloniti tijekom kratkih stanki po putu, stoga nije predviđen za prijevoz prtljage sudionika. Put je ravan i vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h).

Osim opreme koju nalaže Zakon, s posebnim naglaskom na funkcionalnu opremu za noćnu vožnju (prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk), obvezno je imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje, te opremu za vožnju po kiši/snijegu. Bicikl na startu mora biti POTPUNO ISPRAVAN!

Maraton se vozi bez obzira na vremenske (ne)prilike. Sudjelovati mogu samo punoljetni državljani Republike Hrvatske, a po posebnom pozivu i punoljetni stranci. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Kotizacija iznosi 300 kn, a uključuje noćenja u zatvorenim prostorima s mogućnošću osnovne higijene, večeru u Novskoj, večeru u Strizivojni, večeru i ručak u Vukovaru, vozilo tehničke podrške, osiguranje za sudionike tijekom trajanja maratona, te prijevoz sudionika i bicikala vlakom do Zagreba.

Kotizacija za sudionike koji po završetku maratona ostaju u Vukovaru ili se vraćaju vlastitim prijevozom iznosi 200 kn.

NA STARTU I TIJEKOM TRAJANJA MARATONA, SVI SUDIONICI DUŽNI SU PRIDRŽAVATI SE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA KOJE U TO VRIJEME BUDU NA SNAZI.

ROK ZA PRIJAVU ISTICE 31. LISTOPADA U PONOĆ.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!