Polazak
(subota) 16:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Split, Crkva Sv. Frane
Kotizacija
- - - -
Broj pregleda
48+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

11. Splitska biciklijada

VAŽNA OBAVIJEST!
Zbog najave lošeg vremena u nedjelju Splitska biciklijada održat će se SUBOTU 24.09.!
Program biciklijade ostaje isti.


Jedanaestu godinu zaredom Sunce s početkom u 16 sati, organizira Splitsku biciklijadu. Pozivamo sve bicikliste grada Splita i okolice da bicikliraju s nama!

Program jedanaeste Splitske biciklijade podijeljen je u dva dijela. Prvi obuhvaća bicikliranje zadanom rutom od crkve sv. Frane do Đardina od 16 sati, a drugi tradicionalno okupljanje u Đardinu oko 17 sati uz popratni zabavni program koji će uključivati tombolu, biciklističku alku i glazbeni program.

START: Crkva Sv. Frane

RUTA: Trumbićeva obala, Šetaliste Ivana Meštrovića, Šetalište Marina Tartaglie, Ulica Antuna Gustava Matoša, Ulica Jerolima Kavanjina, Ulica Ante Starčevića, Ulica Ivana Gundulića, Ulica Dujma Mikačića, Bihaćka ulica, Livanjska ulica, Sinjska ulica, Zagrebačka ulica, oko Đardina

CILJ: Đardin

Splitska biciklijada započinje registracijom biciklista u 15:30 kod crkve sv. Frane. Sudionici mogu se prijaviti i putem google obrasca.
https://docs.google.com/forms/d/11EfUd5kQadMxVqfnnawWdbo7hWMzn8-7fKqg3Btdj6s/viewform?edit_requested=true

Prilikom registracije svi biciklisti dobiti će besplatne listiće za tombolu.

– Svi sudionici biciklijade imat će priliku u zabavnom dijelu programa osvojiti preko 40 pojedinačnih nagrada koje smo pripremili u suradnji s našim pokroviteljima i partnerima. – rekla je Tihana Arapović, Stručna suradnica Sunca i organizatorica.

Ako dolazite iz okolice Splita, na dan održavanja iskoristite 30% popusta na osnovnu tarifu karata Jadrolinije za osobe i vozila na Splitsko plovnom području. Za više informacija o Jadrolinijinim popustima javite se na info@sunce-st.org.

– Nemate bicikl, a želite sudjelovati, mi i za to imamo rješenje! Na dan održavanja biciklijade u vremenu od 15 do 21 sat Split parking svim građanima starijim od 18 godina omogućava besplatan najam Nextbike bicikala uz Nextbike aplikaciju.

U Đardinu od 17 sati, voditelj zabavnog dijela Splitske biciklijade Ante Travizi na zabavan i interaktivan način započeti će program Splitske biciklijade. Osim tombole, planirana je biciklistička alka i koncert. U istom vremenu, na informativnim štandovima u Đardinu svi zainteresirani građani moći upoznati s radom Sunca, pronaći zahtjeve za volontiranje i članstvo te donirati Suncu.

– Vaša članarina direktna je podrška zaštiti prirode i okoliša i doprinos održivom razvoju – istaknula je direktorica Sunca Gabrijela Medunić-Orlić.

Na informativnim štandovima pronaći ćete studente Pravnog fakulteta i volonterku Zelenog telefona koji će, uz podršku pravnica Sunca, objasniti svrhu Zelenog telefona i naučiti vas kako postati glas okoliša. Studenti su projektom SEAS stekli znanja o pravu okoliša i kako se ostvaruje koje će rado podijeliti sa svima.

– Moramo osvijestiti da se srdela ne može sama izboriti za čisto more, kao što se ni okoliš ne može sam zaštititi ako je ugrožen, zato mi možemo dati glas okolišu i utjecati na razvoj ovih prava u Republici Hrvatskoj

Sunce organizacijom biciklijade primarno želi skrenuti pozornost građana i odgovornih osoba na sve veći problem prometnih gužvi koji se može riješiti unaprjeđenjem i prilagođavanjem prometne infrastrukture za korištenje alternativnih oblika prijevoza.

– Broj biciklista u gradu Splitu svake godine raste, a to prijevozno sredstvo, uz stanovnike našeg grada, sve više koriste i turisti – kako domaći, tako i oni strani, tim više što je Split dobio postaje za posuđivanje bicikala, kao i nove biciklističke staze. Sunce će, kako bi se omogućio što funkcionalniji biciklistički sustav prometa i ove godine naglašavati svrhu održivog prometa, a time i turizma.

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava. S ovogodišnjom temom ‘Bolje veze’ nastoji se povezati svaki aspekt održivog prometa u urbanom okruženju, a koji može povezati ljude, mjesta, logističke izazove i politiku.

– Želimo i ove godine što više građana vidjeti na biciklu i zajednički poslati poruku o mogućim unaprjeđenjima biciklističke infrastrukture i načinima poticanja aktivne mobilnosti.

Ovakvi i slični događaji održavat će se diljem Europe, a mi pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Splitu 25. rujna!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!