Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
46 km
Polazna lokacija
Vižinada, glavni trg
Kotizacija
9,29
Organizator kontakt
Broj pregleda
332+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

25. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana

Zbog loše vremenske prognoze novi termin Maratona je 02.10.2022.

Kao finale sezone, u nedjelju po 25. put organiziramo Rekreativni biciklistički maraton Parenzana, sa startom u 10 sati.

Mnogima je upravo taj maraton omiljeno događanje, i zbog toga tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i šire. Organizator događanja je Turistička zajednica Općine Vižinada.

U trenucima kada krajolik netaknute prirode već polako postaje prošaran nijansama jeseni, doživite fantastično iskustvo bicikliranja duž trase Parenzane kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu.

Maraton je duljine 46 kilometara i vozi se asfaltiranom cestom.

Start maratona je u nedjelju 02.10.2022. u 10 sati na glavnom trgu u Vižinadi, a za one koji prednost ipak daju hodanju, organizira se tura pješačenja duga deset kilometara s početkom u 10.15 sati, uz okrjepu za sve sudionike.

Bit će to nezaboravan dan koji će obilježiti dobra atmofera, ljubav prema prirodi i zdravom životu te odlično druženje.

Preporuka je da se za sudjelovanje registrirate online, na linku
https://bit.ly/3TAeRkF

a niste li u mogućnosti to obaviti preko online obrasca, prijave će biti otvorene i na dan maratona od 7.00 do 9.00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi.

Nakon što se prijavite online potrebno je uplatiti kotizaciju na žiro-račun Turističke zajednice Općine Vižinada IBAN: HR6023800061110010921, s pozivom na broj HR67 – OIB uplatitelja, uz naznaku “kotizacija za Parenzanu”.

Na web stranici možete preuzeti obrazac te ispunjenog dostaviti putem elektroničke pošte na info@tz-vizinada.hr.

Nakon izvršene uplate na mail ćete dobiti potvrdu o sudjelovanju koju ćete pokazati našem osoblju na dan manifestacije u vremenu od 7 do 9 sati radi preuzimanja broja, majice, medalje i vode.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po osobi, a uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok.

Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok ujedno sva djeca mlađa od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe.

Za mlađe od 16 godina obavezno je korištenje zaštitne kacige.

Ne propustite ovo fantastično rekreativno događanje koje znatno obogaćuje turističku ponudu i nakon ljetne sezone te promiče vrijednosti prirodnih ljepota i Vižinade kao sve popularnije turističke destinacije u unutrašnjosti Istarskog poluotoka.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!