Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(utorak)
Dužina rute
35 km
Polazna lokacija
Juricani
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
342+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada od Juricani 2014.

Kad upeče kolovosko sunce, a vi se zaželite malo akcije u predahu od sunca i soli, najbolje će vas pokrenuti - pedale - pa smo za vas priredili odličnu ljetnu MTB biciklijadu.

Stoga upregnite svog limenog ljubimca i krenite protiv struje, u pravcu suprotnom od mora, prema Juricanima odakle kreće rekreativna MTB biciklijada.

Njezin start i cilj lako ćete zapamtiti jer su isti, pred sportskim centrom Juricana, a staza je duga 35 kilometara.

Od Juricana, koji se protežu glavnom prometnicom Umag-Buje, skrenut ćete lijevo, u hladovinu lokalnih puteva prema Matelićima, kroz vinograde, maslinike i šume koji će vas darovati svim blagodatima prirodnog ljetnog osvježenja. Njima ćete sve do Kukovog Vrha.

S Kukovog Vrha se spuštate prema Ljubljaniji, napuštenom mjestašcu kamenih istarskih kuća sve do još jednog Vrha, ovoga puta Golog. Nemojte se iznenaditi ako vas s mjesnog ranča u čudu budu promatrale ovce ili konji koji tu žive u potpunoj slobodi. Vjerojatno će im vaša prisutnost razbiti ljetnu monotoniju.

S Golog Vrha vas staza vodi put Picuda kada se opasno približavate moru u predjelu Vele Boške čiji naziv točno opisuje lokalitet – velika šuma. U ovom nekoć bogatom vinogradarskom kraju danas se nalazi tek pokoji vinograd izniknuo na crvenoj istarskoj zemlji. Odatle ćete hitati natrag na startnu poziciju u Juricanima, gdje je ujedno i kraj vaše ciklo-pustolovine.

Biciklijada od Juricani srednje je zahtjevnog karaktera. Namijenjena je snažnijim rekreativcima koji sa sobom moraju ponijeti kacigu.

Osim što će uposliti vaše mišiće, biciklijada od Juricani izuzetna je prilika da doživite pitome i oku skrivene krajolike sjeverozapadne Istre jer njena trasa uglavnom vijuga šumskim i poljskim putevima, a tek manjim dijelom asfaltom.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!