Polazak
(nedjelja) 14:00
Dužina rute
17 km
Polazna lokacija
Donja Zdenčina, Trg Stjepana Radića
Kotizacija
5,31
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
454+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

6. Biciklijada “Put bijele rode“ UPDATE

Zbog obilne kiše koja pada već nekoliko dana ruta biciklijade je promijenjena.

Biciklijada “Put bijele rode“ spaja dva sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donju Zdenčinu i Donju Kupčinu. Vozit će se prekrasnim predjelima netaknute prirode kroz šumu, uz ornitološki rezervat Crne Mlake do Zavičajnog muzeja u Donjoj Kupčini.

Turistička zajednica općine Pisarovina, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Udruga Zdenčina 1562 uz tehničku podršku BK SLJEME pozivaju Vas s ciljem zaštite, očuvanja i promocije bijele rode na 6. biciklijadu “Put bijele rode“
u nedjelju 18. rujna 2022. godine od 14:00 sati.

Okupljanje je u 13:30 sati, Trg Stjepana Radića 1, Društveni centar Zdenčina, Donja Zdenčina https://goo.gl/maps/YNibGPpwmZXQ1w6r9

Link za prijavu: https://form.jotform.com/222193681496060

Svi ste dobrodošli!

Staza u dužini cca 20km po asfaltu

Ruta: Donja Zdenčin - Kupinec - Bratina (pauza) - Velika Jamnička - Pisarovina (rotor) - uz ribnjake do Zavičajnog muzeja u Donjoj Kupčini


Cilj biciklijade je u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina gdje Vas očekuje ručak uz mogućnost besplatnog razgledavanja muzeja.

Vozit ćemo lagano, očekivano trajanje vožnje je 2 sata.

Kotizacija je 40,00 kn (za djecu do 18 godina se ne plaća kotizacija).

Uplate na žiro račun: HR 12 23900011100129229 ili u Turističkom uredu, Trg hrvatskih velikana 1/1, Pisarovina, od 8 do 15 sati ili na dan biciklijade.

Zbog ograničenog broja sudionika i poštivanja epidemioloških preporuka molimo vas popunite prijavu na sljedećem linku prijava ili pošaljite svoje podatke (ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon, e-mail, veličina majice, organizirani prijevoz do starta:
D. Kupčina/Pisarovina/Bratina; da ili ne)
na mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili putem telefona: 099 409 5514.

Prijave se primaju do 8. 9. 2022. do 12:00 h.

Prvih 100 prijavljenih dobiva majice!

Nakon 8.9.2022. prijave su moguće, ali nisu osigurane majice.

Za sudionike biciklijade iz Pisarovine bit će organiziran prijevoz bicikala i biciklista do starta.

Polazak je iz Donje Kupčine ispred Društvenog doma u 13 h, s Trga Stjepana Radića u Pisarovini u 13.15 h te iz Bratine ispred Vatrogasnog doma u 13.30 h.

Za organizirani prijevoz potrebna je prijava do 8.9.2022. uz prijavu za sudjelovanje na biciklijadi.

Povratak s biciklijade je u vlastitom aranžmanu.

Biciklijada će se organizirati i održati vodeći računa o svim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite.

Osigurana je biciklistička pratnja, medicinska pomoć i prateće vozilo.

Svojom prijavom na biciklijadu dajete privolu da se vaši podaci koriste u svrhu evidencije sudionika biciklijade i korištenje fotografija u cilju promocije.

Sudionici mlađi od 14 godina mogu sudjelovati isključivo uz pratnju roditelja. Za sudionike mlađe od 16 godina Zakonom je propisano obvezno nošenje kacige, a radi vaše sigurnosti preporučamo nošenje kacige svima.

Sudionici voze na vlastitu odgovornost, a organizatori ne odgovaraju za djela učinjena od strane sudionika prema sebi ili trećim osobama.
Pravo sudjelovanja ima onaj koji prihvaća naše uvjete oslobađanja od odgovornosti.


U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

OPĆI PODACI
Bijela roda je pokazatelj zdravog života, zdravog tla, zdrave vode i čistog okoliša u kakvom svi želimo živjeti. Roda kao simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika povezuje kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije. Od davnina postoje razne priče i mitovi o rodama. Vjeruje se da one donose sreću, plodnost i prosperitet. U pričama za najmlađe, rode donose i djecu. Njihov dolazak i odlazak najavljuje smjenu godišnjih doba.
Rode cijeli život žive u blizini ljudi. Gnijezde se u selima, a hrane na poljoprivrednim površinama. Upravo zato opstanak roda uvelike ovisi i o našem načinu života. Najviše roda u Hrvatskoj se nalazi u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji. Na području naše županije nalazi se čak 269 gnijezda bijele rode
Čuvajmo rode, vrlo su korisne! Na ekološki način, besplatno, uništavaju ogroman broj glodavaca.


Info: www.zeleni-prsten.hr; www.visitpisarovina.com ; FB Visit Pisarovina; FB Zeleni prsten

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!