Polazak
(subota) 10:15
Dužina rute
19 km
Polazna lokacija
Zagreb, Bundek, istočno od mosta Slobode, istočno od mosta Slobode
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1482+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada BICIKLOM DO ZDRAVLJA - rujan 2022

Termin ovogodišnje biciklijade BICIKLOM DO ZDRAVLJA 2022. SUBOTA, 01.10.2022.u 10:15 sati u Zagreb na jezeru Bundek kreće rekreativna biciklijada "Biciklom do zdravlja".

Ruta

Obiteljska biciklijada kao sportsko-rekreativna i javno-zdravstvena manifestacija vozi se po savskom nasipu sa startom u Zagrebu – park Bundek i ciljem Sveta Nedjelja – Jezero Kipišće.

Cijelim putem u duljini od 20 km vozit će se u pratnji vodiča, a prilikom dolaska na Samoborsku cestu pa do cilja u Svetoj Nedelju – Jezero Kipišće biciklijada će imati pratnju policije kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svih sudionika.

Za sudionike će biti osigurana i okrijepa vodom i izotoničnim napitcima na nekoliko lokacija uzduž planirane rute.


Hodogram aktivnosti

8:00 – Početak događanja – Okupljanje sudionika na Bundeku (Zagreb)

8:00 – 10:00 – Pripreme

Pripreme za start – popisivanje sudionika
Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar – nutricionisti – informiranje o zdravoj prehrani i vođenje organiziranog zagrijavanja svih sudionika

10:15 – START biciklijade

11:30 – Planirani dolazak u Svetu Nedelju jezero Kipišće

12:00 – 17:00 – Program – jezero Kipišće

Edukativni program u Svetoj Nedelji uključuje edukacijska savjetovanja vježbe i radionice u organizaciji:
Doma zdravlja Zagreb - Zapad koji je osmislio tematska interaktivna predavanja i radionice namijenjene djeci, mladima i aktivnom odraslom stanovništvu , sa fokusom na obitelj. Putem radionica vršiti će se edukacija zdravih stilova života, prevenciji rizičnih ponašanja i zaštiti zdravlja, što uključuje pravilnu prehranu, higijenu i oralnu higijenu i tjelesne aktivnosti.
Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplicekoja će održati vježbe relaksacije i opuštanja tijela nakon sportsko rekreativnih aktivnosti
Hrvatske komore zdravstvenih radnika - Strukovni razred za djelatnost sanitarnog inženjerstva, koji će održati radionice utjecaja okolišnih čimbenika (boravka u prirodi) na zdravlje i prevenciju bolesti
Zabavni program - uključuje glazbeni program te raznu ponudu jela i pića.


Prijava sudionika

Online prijave se mogu izvršiti unaprijed prijavom na web stranici organizatora na obrazcu ili na dan manifestacije od 8 sati na jezeru Bundek (Zagreb)

Kotizacija se ne naplaćuje.

Cilj biciklijade

Cilj biciklijade je na jezeru Kipišće, Sveta Nedelja, gdje se održava prigodni program s početkom u 12 sati, a uključuje:

Edukativni dio programa – uključuje edukativna predavanja (zdravstvena komponenta) partnera udruge Biciklom do zdravlja, a to su Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Dom zdravlja Gospić, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, Hrvatska komora zdravstvenih radnika itd.;
Mobilni servis za bicikle – DUKHA bikes (osigurat će sudionicima provjeru bicikla prije biciklijade i otklanjanje manjih kvarova)
Zabavni dio programa – DJ i okrijepa za sudionike (voda i izotonični napitci)

Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost te je obavezno nošenje propisane zaštitne opreme i poštivanje svih prometnih pravila.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!