Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
7 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg Ivana Kukuljevića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
142+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Špansko place to be Kretanje - Hrana - Zdravlje

U SUBOTU, 4. lipnja 2022, s početkom u 8.00 sati održat će se sajamsko, javnozdravstvena manifestacija te rekreativna biciklijada pod nazivom ŠPANSKO place to be KRETANJE-HRANA-ZDRAVLJE

Manifestaciju organizira Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje u suradnji s Domom zdravlja Zagreb Zapad te udrugom „BICIKLOM DO ZDRAVLJA“ .

Osnovni cilj projekta je turistička promocija grada Zagreba, lokalnih OPG-ova te, te zdravog i ekološki održivog način života.


Na Trgu Ivana Kukuljevića održat će se sajam OPG-ova, javnozdravstvena manifestacija (mjerenje tlaka, krvi ,šećera….), te će se održati kružna biciklijada koja kreće s Trga Ivana Kukuljevića, Ulicom Gustava Krkleca, Ulicom Matije Ilirika Vlačića, Ulicom Ivane Brlić Mažuranić od križanja s licom Matije Ilirika Vlačića do križanja s ulicom Jurja Šišgorića, Ulicom Jurja Šišgorića, potom Ulicom Gustava Krkleca do Trga Ivana Kukuljevića


Cijelim putem vozit će se u pratnji vodiča i pratnji policije kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svih sudionika.
Online prijave se mogu izvršiti unaprijed na http://www.ubz.hr ili na dan manifestacije od 8 sati na Trgu Ivana Kukuljevića.

Kotizacija se ne naplaćuje.

Manifestacije se održava od 8.00 sati, početak biciklijade predviđen je u 10,00 sati do 11.00 sati kad će početi i prigodni program koji uključuje :
1. Sajam OPG-ova
2. Edukativni javnozdravstveni dio programa – uključuje edukativna predavanja (zdravstvena komponenta) i javnozdravstvene aktivnosti partnera manifestacije , a to su Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, Hrvatska komora zdravstvenih radnika; Srednja škola za medicinske sestre Vrapče, KB Merkur, Klinika Vuk Vrhovac, Hrvatski savez dijabetičkih udruga, Udruga sportaša veterana rekreativaca, itd….
3. Zabavni dio programa - uključuje glazbeni program te raznu ponudu jela i pića.


Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost te je obavezno nošenje propisane zaštitne opreme i poštivanje svih prometnih pravila.

Sve informacije o navedenim događajima potražite na http://www.ubz.hr i na fecebook profilu udruge Biciklom do zdravlja.


Nositelji projekta:
1. Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje
2. Udruga „Biciklom do zdravlja“
3. Dom zdravlja Zagreb Zapad
4. Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar


Partneri projekta:
1. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice
2. Hrvatska komora zdravstvenih radnika
3. Srednja škola za medicinske sestre Vrapče
4. Klinika Vuk Vrhovec KB Merkur
5. Hrvatski savez dijabetičkih udruga,
6. Udruga sportaša veterana rekreativaca,
7. Udruga KSET
8. Veleučilište Velika Gorica
9. Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!