Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
20 km
Polazna lokacija
Maslenica, riva
Kotizacija
7,96
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
145+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Uspon na Libinje 2022.

Datum utrke: Nedjelja, 12.06.2022.

Vrsta utrke: Rekreativna utrka Cross country USPON ( XCT )

Format: MTB uspon – 19,8 km i 1064 m uspona

Kategorije

SPORT M, SPORT Ž
REKREACIJA M, REKREACIJA Ž
E-BIKE M, E-BIKE Ž

Pravo nastupa: Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste i neiskusne rekreativce. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja. Prijave za utrku su obavezne putem web stranice www.stoperica.live

Napomena:

Svi natjecatelji koji posjeduju biciklističku licencu Hrvatskog biciklističkog saveza za tekuću 2022. godinu, obavezni su prijaviti se pod kategoriju SPORT. Isto vrijedi i za natjecatelje iz drugih Saveza koji imaju valjanu licencu za 2022. godinu. Natjecatelji u kategorijama E-BIKE M i E-BIKE Ž natječu se u jedinstvenoj kategoriji neovisno o tome imaju li ili nemaju licencu matičnog saveza.

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna prijava na stranici www.stoperica.live

Regularne prijave i odjave su moguće do subote 11.06.2022. u 12:00 sati. Prijave su moguće i na sam dan utrke uz penalizaciju od 40 kn.

Startnine (60,00 kn) molimo uplatiti na žiro račun BK Posedarje IBAN: HR0923400091110815452 (PBZ), a iznimno u gotovini prilikom registracije za utrku (100,00 kn). Potvrde o uplati poslati na email bkposedarje@gmail.com

Pri elektronskoj prijavi svaki natjecatelj je dužan označiti predviđeno mjesto (kliknuti na kvadratić) s kojim se podrazumijeva da prihvaća Izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

IZNOS STARTNINA

REGULARNE PRIJAVE 60,00 kn

KASNE PRIJAVE 100,00 kn

Podjela startnih brojeva:
Preuzimanje startnih brojeva od 8:00 – 9:00 sati u na rivi u Maslenici. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.

Svi natjecatelji će prilikom prijava dobiti startni paket koji uključuje majicu eventa, startni broj, te SPONSER bidon 500 ml, Bar HIGHT ENERGY, Gel LIQUID ENERGY, napitak ISOTONIC i COMPETITION.

Prijevoz ruksaka kombijem:

Organizator osigurava prijevoz rezervne robe u ruksacima kombijem do cilja, a preuzimanje će biti organizirano do 9:30 sati kod mjesta starta utrke.

Start rekreativne utrke:
Planirani start utrke je u 10:00h sa rive u Maslenici.
Prva 2 km se voze iza policijskog vozila u zatvorenoj formaciji do skretanja s lokalne ceste L63067 u mjestu Maslenica (iza kružnog toka), gdje se policijsko vozilo zaustavlja a utrka formalno započinje.

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.


Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke organiziran je ručak na rivi u Maslenici iza 13:00 h za sve natjecatelje i njihovu pratnju. Proglašenje pobjednika planirano je od 14:00 sati. Nagrade će biti medalje i pokloni naših partnera za prva 3 plasirana po kategorijama.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu okrepe sa vodom i voćem na 10. km, te iza ciljne ravnine.

Najbliža bolnica:
Zavod za hitnu medicinu, Ispostava Posedarje, Marinka Vedrića 9, Telefon: +385 (0)23 266 028

Opća Bolnica Zadar, Bože Peričića 5, 23 000 Zadar, Telefon: +385 (0)23 505 505

Parking:
Parking za natjecatelje će biti organiziran u Maslenici na pijaci, duž ulice Put Bunarića, a za kombi vozila ispred ureda TZ Jasenice (Ulica Gojka Šuška).

Opći uvjeti:
Vozači startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati prilikom preuzimanja broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Tehnička ispravnost bicikala:
Natjecatelji moraju koristiti tehnički ispravan i siguran bicikl, te brinuti o ispravnosti bicikla za cijelo vrijeme trajanja utrke. Bicikl mora pogonjen isključivo ljudskom snagom. Organizator ili sudac utrke zadržavaju pravo isključenja iz utrke natjecatelja sa neispravnih, nesigurnim ili neodgovarajućim biciklom. Električni bicikli ne podliježu tehničkoj inspekciji po pitanje snage motora.

Zdravstveno stanje natjecatelja:
Natjecatelj mora biti fizički i zdravstveno spremna osoba za sudjelovanje na utrci i dugotrajno izlaganje naporu, što, u slučaju traženja organizatora, moraju moći dokazati liječničkom potvrdom zdravstvenog stanja
Natjecatelj koji pokazuje vidno loše zdravstveno stanje može od strane suca ili stručne osobe biti isključen iz daljnjeg natjecanja

Obvezna i preporučena oprema i odjeća natjecatelja:
U obveznu opremu natjecatelja spada: biciklistička kaciga, Natjecatelj je dužan za vrijeme trajanja utrke imati odjeću i obuću prilagođenu vremenskim uvjetima

Pravila ponašanja tijekom i nakon utrke
Natjecatelj je dužan voditi brigu o sigurnosti sebe i drugih natjecatelja. Natjecatelj je dužan utrkivati se prema načelima sportskog fair-playa. Natjecatelj je dužan pružiti i/ili potražiti prvu pomoć uočenom ozlijeđenom natjecatelju. Natjecatelj je dužan poštivati glasovne, znakovne, i na drugi način izdane naredbe organizatora, sudaca i angažiranih službi sigurnosti na terenu. Sporiji natjecatelji dužni su brže od sebe propuštati na siguran način, na mjestima gdje je to moguće. Molimo natjecatelje koji su završili utrku da po povratku poštuju sporije natjecatelje koji se još uvijek natječu. Kod spusta vozite polako uz desni rub budući da u svakom trenutku možete očekivati da vam dolazi u susret netko od natjecatelja ili pratećeg osoblja.

Kretanje trasom utrke
Natjecatelj se u svakom trenutku natjecanja mora kretati označenom trasom utrke.
Kretanje izvan trase utrke dozvoljeno je samo uz odobrenje i uputu organizatora ili djelatnika službi na terenu. Kretanjem izvan trase utrke ili nepoštivanjem izdanih uputa o kretanju izvan trase utrke natjecatelj se automatski diskvalificira iz utrke.

Kretanje trasom utrke na javnim prometnicama
Dio trase utrke na 5. km uključuje prelazak i kretanje državnom cestom D54 u dužini od 100 metara. Cesta će u trenutku prolaska biciklista biti zatvorena za promet od strane djelatnika MUP-a

Odustajanje za vrijeme utrke
Odustajanje za vrijeme utrke moguće je u svakom trenutku.
O svom odustajanju natjecatelj je dužan obavijestiti organizatora ili djelatnike službi na terenu. U slučaju odustajanja natjecatelj je dužan pričekati upute organizatora ili službi na terenu o njegovom daljnjem kretanju, odnosno transportu.
Za natjecateljem koji ne prođe ciljnom ravninom i ne obavijesti organizatora ili djelatnike službi na terenu o svom odustajanju, ili ne poštuje uputu o daljnjem kretanju iz prethodne točke pokreće se potražna akcija, na trošak natjecatelja. Natjecatelj nije dužan čekati upute organizatora ili djelatnika službi na terenu o njegovom daljnjem kretanju u slučaju da se nastavi kretati trasom utrke.

Pritužbe i sudačke odluke

Pritužbe na suđenje, mjerenje vremena, ponašanje drugih natjecatelja podnose se usmeno sucu utrke, na kraju utrke. Suca utrke imenuje organizator. Sudac svoju odluku izriče nakon obavljenih konzultacija. U slučaju da je natjecatelj nezadovoljan odlukom suca, daje mu se pravo u roku od 2 dana od dana završetka utrke pismeno, na službenu email adresu uputiti prigovor na suđenje. Organizator se obvezuje razmotriti prigovor i u roku od 15 dana na njega dati pismeni odgovor. Pismeni odgovor organizatora konačni je odgovor na kojeg natjecatelj nema pravo žalbe.

Kazne i sankcije za natjecatelje
Organizator zadržava pravo upozorenja, vremenske kazne i diskvalifikacije iz natjecanja za natjecatelja koji ne poštuje ovdje navedena pravila
Upozorenja izriče sudac utrke ili organizator za/ukoliko: startni broj nije postavljen na bicikl ili nije vidljiv, start sa krive startne pozicije, ometanje drugih natjecatelja, pridržavanje za motorna vozila u pokretu, nepridržavanje prometnih propisa, bacanje ili ostavljanje smeća na trasi utrke. Vremensku kaznu i njenu visinu izriče sudac utrke ili organizator za: ometanje drugih natjecatelja, pridržavanje za motorna vozila u pokretu, nepridržavanje prometnih pravila. Diskvalifikaciju izriče sudac utrke ili organizator u slučajevima propisanim ovim Pravilima, među koje spadaju: kretanje izvan trase utrke, nepoštivanje uputa o sigurnom kretanju, startanje sa neispravnim biciklom, vožnja bez propisane opreme natjecatelja, opasna ili agresivna vožnja, prijetnje i vrijeđanje drugih natjecatelja ili osoba u organizaciji utrke.

Podložnost promjenama
Organizator zadržava pravo promjene trase utrke u svakom trenutku, u skladu sa procjenom sigurnosti kretanja određenim područjem. Organizator zadržava pravo promjena ovih Uvjeta nastupa i pravila utrke do 11.06.2022, a o tim izmjenama prijavljene natjecatelje će obavijestiti putem e-maila.

Otkazivanje utrke
Organizator zadržava pravo otkazivanja, odgode ili prekida utrke u slučaju više sile, nepredviđene situacije, ili u slučaju narušavanja sigurnosti natjecatelja. U slučaju otkazivanja, odgode ili prekida utrke natjecatelji nemaju pravo na naknadu štete.

GPX zapis
https://www.alltrails.com/explore/map/map-42e77b6--61

Izjava o odricanju odgovornosti organizatora

Svaki natjecatelj/natjecatelji utrke svojim sudjelovanjem prihvaća niže navedene uvjete:
Natjecatelj/ca ovom izjavom potvrđuje da na Uurci nastupa isključivo na vlastitu odgovornost, svjestan da sudjelovanje na ovoj utrci predstavlja potencijalnu opasnost koja uključuje rizik od raznih vrsta tjelesnih ozljeda i moguću smrt.
Natjecatelj/ca prihvaća da Organizator nije odgovoran za bilo koji oblik štete prema njemu nastao sudjelovanjem na natjecanju, posredno, neposredno, izdvojeno ili povezano, izazvan vlastitom nepažnjom i krivnjom, ili nepažnjom i krivnjom drugih natjecatelja ili trećih osoba, prije, za vrijeme ili nakon spomenutog natjecanja
Natjecatelj/ca odgovoran je za bilo koji oblik štete prema trećim osobama koju je prouzročio ili kojoj je doprinio vlastitom nepažnjom ili krivnjom
Natjecatelj/ca dužan je za vrijeme trajanja utrke, te neposredno prije i poslije istog, poštivati službeno objavljena pravila, upute o sigurnom kretanju, i uvjete nastupa izdanih od strane organizatora, te upute sudaca, redara i osoba angažiranih u organizaciji utrke na terenu
Natjecatelj/ca se odriče prava sudskim putem potraživati od organizatora naknadu bilo kojeg oblika za štete nastale sudjelovanjem na utrci. Za sve sporove ugovara se nadležnost Općinskog suda u Zadru, prema zakonima Republike Hrvatske.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!