Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
200 km
Polazna lokacija
Đakovo, Lička 2, ispred Caffe bara Otvarač
Kotizacija
13,27
Organizator kontakt
Broj pregleda
80+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

OTKAZANO: BRM 200 km Đakovo

O T K A Z A N O
Nažalost naš dugomjesečni trud otkazan je isključivo rad više sile na koju ne možemo utjecati.?⛈
Želja nam je bila napraviti pravi biciklistički spektakl al kiša koja nije padala gotovo dva mjeseca i koja je najavljena za subotu nam to ne dopušta.
Ako bude i padala bit će nam drago radi naših poljoprivrednika, a breveta će uvijek biti ako ne u našem gradu ali ih ima još diljem lijepe naše.
Nažalost preko 100 biciklista gotovo iz cijele hrvatske neće moć uživati u ljepoti naše nikad dovoljno dočarane i opisane Slavonije.
Brojni biciklisti su zauzeli i rezervirali gotovo sve smještajne kapacitete na nekoliko dana da bi boravili u našem gradu te našim susjednim gradovima jer sam grad nema dovoljno smještaja.
Nažalost za ovu godinu nema više slobodnih termina za održavanje breveta u Đakovu, te se nadamo da se vidimo sljedeće godine u Slavonije obasjene suncem.
Vodeći brigu o svim sudionicima želja nam je prije svega sačuvati zdravlje svih sudionika.
Tužni zbog vremena, ali ponosni na sve Vas koji podržavate biciklizam i ovaj vid zdravog života uz ljepo i ugodno druženje.
Ovo je još jedan razlog više da se vidimo sljedeće godine u Slavonije!
Vaš Otvarač Đakovo!

Pozdrav svim randonerkama i randonerima!

Premijernim brevetom BRM 200 km Đakovo – Otvarač obilježit ćemo rođendan Otvarača – udruge ljubitelja malog nogometa i velikog piva, ali i biciklizma, te povezati 4 slavonske županije. Članovima Otvarača u organizaciji breveta pomoći će i članovi Nogometnog kluba Dračice.

Start je subotu 28.5. u 8:00 u Đakovu, Lička 2, ispred Caffe bara Otvarač. Vremensko ograničenje breveta je 13 sati i 30 minuta, pa se na cilju morate pojaviti do 21:30.

Odmah nakon starta skrećemo lijevo u ulicu Nikole Tesle u smjeru Osijeka i sjevernog izlaska iz Đakova. Izlaskom na državni cestu D7 prema Osijeku vozimo se samo 1 kilometar i nakon ciglane odmah skrećemo lijevo prema Štrosmajerovcu. Nakon prelaska autoceste i jakog lijevog zavoja, skrećemo oštro desno prema Satnici Đakovačkoj. Izlazimo uz crkvu i skrećemo desno prema Našicama. Na jedanaestom kilometru skrećemo prema Drenju i Mandićevcu, poznatom vinogradarskom kraju. Prolaskom kroz šumu nakon Mandićevca, spuštamo se prema jezeru Borovik koje se nalazi na mjestu nekadašnjeg naselja Borovik. Nakon prelaska preko brane, stižemo do restorana Camp Borovik, naše 1. KT.

Put nas dalje vodi u smjeru Podgorja, Ostrošinaca i Podgorača gdje ponovo izlazimo na glavnu cestu i vozimo u smjeru Našica. U samom centru Našica prolazimo pokraj dvorca Pejačević i dolazimo do 2. KT, The Monkey Bara na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Nakon Našica put nas dalje vodi prema Požeško–slavonskoj županiji gdje nas čeka većina današnjih visinaca. Prolazimo kroz Zoljan, Gradac, Vukojevicu i Čaglin te dolazimo do Ruševa i kod crkve skrećemo lijevo prema Đakovu. Prolaskom kroz Sovski Dol i Paku izlazimo iz Požeško-slavonske županije i vraćamo se u Osječko-baranjsku županiju. U selu Levanjska Varoš skrećemo prema Breznici Đakovačkoj, danas nažalost zapuštenom izletištu Đakovčana s ljekovitom termalnom vodom. Prije ulaska u selo s desne strane puca prekrasan pogled prema karmeličanskom samostanu svetog Josipa. 200 metara nakon ulaska u Breznicu, uz cestu dolje lijevo, nalazi se izvor koji je ujedno i 3.KT. Tamo nas čekaju članovi Socijalno humanitarna udruge Svijetlost koja će nas dočekati s malom okrijepom.

Povratkom u Levanjsku Varoš skrećemo lijevo prema Đakovu i vozimo do Kondrića gdje skrećemo desno prema Trnavi, selu misnih vina Đakovačke nadbiskupije. Spustom iz Trnave ulazimo u Novo Topolje i Brodsko-posavsku županiju. U Starom Topolju skrećemo lijevo prema Donjim Andrijevcima gdje skrećemo desno u smjeru Divoševaca i Velike Kopanice. Na kružnom toku u Velikoj Kopanici nalazi se Caffe bar King, ujedno i naša 4. KT.

Put nas dalje vodi u smjeru Đakova. Dolaskom u Vrpolje na kružnom toku izlazimo na 1. izlazu u smjeru Vinkovaca. U Strizivojni također skrećemo prema Vinkovcima i vozimo 10 km dugom Ulicom braće Radić. Nakon dolaska u Stare Mikanovce, pratimo glavnu cestu do skretanja lijevo prema Osijeku. Preko Vrbice i Kešinaca dolazimo u Semeljce gdje ponovo pratimo smjer Osijek. U Koritni skrećemo prema Vuki gdje izlazimo desno na D7 u smjeru Osijeka. Na semaforu skrećemo lijevo prema Beketincima i odmah nakon skretanja dolazimo do Caffe bara Mare i našeg 5. KT.

Slijedi nam lagana vožnja preko Punitovaca, Tomašanaca, Ivanovaca i Kuševca do ulaska u Đakovo istim putem kako smo i izašli. Skretanjem lijevo s obilaznice na D7 ulazimo u Đakovo i posljednji kilometar breveta do Caffe bara Otvarač gdje sve sudionike čeka objed.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu.

Prijave:

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Prijaviti se možete do 26. svibnja u 22 sata na ovoj poveznici. Za dodatna pitanja ili odjavu možete me kontaktirati na e-mail: vjedit@gmail.com

Na start dođite pola sata ranije kako biste mogli na vrijeme odraditi sve administrativne obaveze. Svaki sudionik dobit će kartu, plan puta i breveto karton, a dužan je potpisati Izjavu.

Po uspješnom završetku breveta, možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna).

Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

Veselimo se vašem dolasku!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!