Polazak
(subota) 10:00
Polazna lokacija
Zagreb, Trg dr. Franje Tuđmana
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
1954+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

40. Večernjakova biciklijada

Oživljavamo rutu iz 1979.! Osigurajte svoj startni broj i još jednom osvojimo Samobor

Vratimo se nakratko u prošlost. Točnije u 1979. godinu. kada smo u kinima gledali Rocky II i Alien, kad su radijskim eterom vladale Glorija Gaynor s „I Will Survive" i Donna Summer s „Hot Stuff". Godinu kada je Majka Terezija dobila Nobelovu nagradu za mir, a u Splitu su održane 8. Mediteranske igre. Te iste godine odvožena je prva Večernjakova biciklijada! ''Biciklisti osvojili Samobor!'' glasio je naslov Večernjaka davne 1979. godine. Više od 7 tisuća ljudi vozilo je 20-ak kilometara između Zagreba i Samobora ukazujući na manjak biciklističkih staza i važnost zdravog načina kretanja i prijevoza.

Nostalgija za bicikliranjem Od 1979. godine Večernjakovom biciklijadom prošle su tisuće biciklista, prijeđene su stotine kilometara, stvoreno je bezbroj novih prijateljstava i poznanstava. Tijekom godine zabavljali su nas Parni valjak, Tajči, Neki to vole vruće, Denis&Denis, Massimo, Dino Dvornik, Novi fosili, Gibonni i mnogi drugi.

I zato za jubilarnu 40. Večernjakovu biciklijadu oživljavamo poznatu rutu Zagreb – Samobor i pripremamo bogati zabavni program, upotpunjen vrhunskom gastroponudom.

Karavana kreće u 10 sati 11. lipnja s Trga Franje Tuđmana, a završava u Samoboru na livadi Vugrinščak, gdje nas nakon duge vožnje čeka i osvježenje u bazenu.

Pozivamo sve biciklističke entuzijaste, sve superheroje koji bicikliraju za prirodu, ali i one koji će doći zbog ekipe jer svi zajedno pedaliramo s ciljem!

Očekujte nezaboravan provod na stazi, ali i na cilju, gdje za vas pripremamo zabavu za velike i male, poznata lica na pozornici, dobru hranu i piće – jer to je neizostavno!

Prijavite se!


Priključite se karavani, a svoj startni broj osigurajte prijavom preko obrasca na dnu
https://vecernji.hr/zagreb/u-cast-tradiciji-vecernjakova-biciklijada-ove-je-godine-posve-drugacija-evo-kakav-se-spektakl-sprema-1584133

Bicikliraj kao nekad!Zagrebe vraćam se tebi

Naglašavamo da je povratak u Zagrebu u vlastitom angažmanu gdje naročito apeliramo na opreznost i sigurnost.

Za one koje planiraju ostati
duže i više 'zafeštati' organizirali smo povratak busom u Zagreb koji će voziti svakih sat vremena.

Broj mjesta u autobusima je ograničen.

Bus kreće ispred hotela Lavica (Ul. Ferde Livadića 5), a vozi do okretišta Ljubljanica.

Busevi kreću u 20h, 22h, 23h i 00h.

Organizirano je i parkiralište za bicikle sa zaštitarom tako da postoji mogućnost da se bicikl ostavi u Samoboru preko noći te se vrati po njega idući dan.

Bicikl se ostavlja na vlastitu odgovornost.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!