Polazak
(subota) 09:00
Dužina rute
32 km
Polazna lokacija
Zagreb, Arena Park
Kotizacija
9,29
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1053+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Obiteljska ljetna biciklijada 2022

Svakog dana svjedočimo sve većoj osviještenosti naših sugrađana kako se okreću zdravijem načinu življenja, kako kroz fizičke aktivnosti pa tako i do zdravijeg načina ishrane. Sve više ljudi odlučuje se na vožnju biciklom, pa tako nije rijedak slučaj kako možemo vidjeti ljude i u odjelima kako odlaze na svoj (pa i uredski!) posao na biciklu.

Usporedo sa tim svjedočimo kako - baš kao gljive posle kiše - niču brojne (neka, nekih ima što više!) biciklijade različitih sadržaja, ideja i brojnosti.

Dok je nekima cilj dužina, drugima, pak brzina, trećima ambijentalni ugođaj - nama je ideja koja nas spaja - druženje! Da druženje i to ne bilo kakvo. Tu ustrajemo na obiteljskom druženju. Mi smo ispred sebe stavili doista zahtjevan cilj, kojem se na sreću iz biciklijade u biciklijadu pridružuje i svesrdno podržava sve više naših sugrađana ali cijelih obitelji.

Što ovu biciklijadu čini toliko posobnom, poželjnijom od drugih?

Prije sve ga njezina kružna ( ravna - bez uspona) staza u duljina od 32 km, prilagođena svim generacijama (od 7 do 77). Naravno tu su dva odmorišta ( po potrebi i više!).

Na prvom odmorištu se održavanja kreativne radionice u trajanju od cca 30 min, ta igra naših nezaobilaznih "KOCKICA".

Na drugom odmorištu naša Obiteljska BICIKLIJADA dostiže svoj vrhunac, gdje se u brojne goste održavaju i redovite zabavne igre : vožnje biciklističkih spretnosti, igra Graničara a održava se i turnir u Bellotu .Tu nam često dolaze raznoliki klubovi u goste tako da su sudionici BICIKLIJADE u mogućnosti iskušati se u svim tim zanimljivim sportovima ( piantball, streličarstvo, itd...).

Sa velikim ponosom ipak želimo istaknuti kako je ipak vrhunac svega zajednički ručak - tradicionalni kuhani grah sa kobasicama i špekom ( našeg sponzora Tuhljanka!) koji daje krunu tog dnevnog biciklističkog druženja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!