Polazak
(petak) 00:01
Polazna lokacija
Zagreb (grad), svatko od svoje kuće
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
77+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Dan zimskog bicikliranja na posao 2022

Neke od sugrađana/ki koji ni zimi ne odustaju i obveze po gradu obavljaju na dva kotača, brinu o svom zdravlju i okolišu, razveselit ćemo simboličnom nagradom u ranim jutarnjim satima u Zagrebu u petak 25.2.2022. Lokacija, kao i uvijek, tajna

Polako ispraćamo zimu i podsjećamo da je važno kretanjem na vlastiti pogon očuvati fizičko i mentalno zdravlje, smanjiti upotrebu automobila zbog zagađenja, gužvi i buke koju uzrokuje i rasteretiti javni prijevoz.

Akcija se odvija u sklopu projekta “Održivo kretanje Zagrebom 2021”, financiranom od Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Ove su godine kanadski inicijatori #winterbiketoworkday odlučili predahnuti od obilježavanja Međunarodnog dana zimskog bicikliranja na posao, s najavom globalne bike parade za iduću godinu, ali mi smo ipak s vama u Zagrebu na lokaciji iznenađenja.

Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine, s obilježavanjem Dana zimskog bicikliranja drugog petka u veljači.

Sindikat biciklista priključio se od 2015. pozivajući Zagrepčane, i ostale gradove, na sudjelovanje bez iznimke svake godine.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!