Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
60 km
Polazna lokacija
Čapljina, restoran Storia
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
174+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

ĆIRO HERITAGE: Počitelj - Stolac (Boljuni) 2022.

OBAVIJEST !!!
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ĆIRO HERITAGE biciklijada koja se trebala održati sutra prolongira se za narednu nedjelju 06.03.U 2022 godini, Vas vodimo na jednu sasvim novu Ćirinu stazu, stazu koja opisuje kulturnu i povijesnu baštinu naše zemlje, te stoga i nosi prigodno ime „Ćiro – STAZA SVJETSKE BAŠTINE”.

Biciklijada u dužini 60km je kružnog tipa sa startom i ciljem u Čapljini (restoran Storia) s početkom u 10:00 sati.

Na lokaciji ispred restorana i trgovine koja se nalazi uz restoran na raspolaganju imamo veliki parking gdje možete sigurno parkirati svoja vozila.

Biciklijada starta u 10:00h, odakle slijedi obilazak prelijepog Počitelja ili "Grada od kamena" kako ga je zvao poznati nobelovac Ivo Andrić. Nakon obilaska Počitelja, biciklijada Vas vodi kroz lokalna i ruralna sela sve do grada Stolac, odnosno nekropole stećaka Radimlja kao i srednjovjekovnog grada Vidoški i Stocu.

Nakon kraće pauze i kavice u Stocu slijedi povratak za ekipu sa MTB biciklima do Čapljine, dok za ekipu sa cestovnim biciklima (zbog dužine ture) organiziramo i obilazak nekropole stećaka Boljuni.
Bitno je kazati da ćemo tijekom biciklijade imati i profesionalne ciklovodiče koji će nam predstaviti povijesna mjesta i lokalitete koje budemo obilazili.

Za sve sudionike osigurana je pratnja sa kombijem u kojem će se nalaziti okrijepa, brzi servis i prva pomoć.

Za biciklijadu nisu potrebne prijave, dovoljno je samo da dođete na dan biciklijade u zakazanom vremenu. do 10:00h kada je zakazan i start biciklijade.

Udruga "HerzegovinaBike" i agencija "Apriori BH" u podršku REDAH-a u sklopu projekta sklopu projekta "ĆIRO – Staza svjetske baštine" organiziraju biciklijadu Ćirinom prugom.

Ovim putem organizatori Vam žele dobrodošlicu u uvijek lijepu Hercegovinu, te se nadamo lijepom vremenu i vjerujemo kako ćemo imati odlično druženje.

Link za pregled staze: https://bit.ly/3LrBtQd

Start i cilj biciklijade (okupljanje sudionika): https://bit.ly/3Lqs8YW


Projekat provode Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, grad Čapljina, općine Stolac i Ravno, te turistička agencija Kula Turist iz Počitelja, a krajnji korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća, turoperatori, turističke organizacije, udruge, lokalni hoteli, moteli restorani i sportski klubovi.

EU4Business, s ciljem jačanja ekonomije BiH, potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentiranih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business financira Evropska unija sa 15 miliona eura i Savezna Republika Njemačka sa 1,1 miliona eura. EU4Business zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Za više informacija o projektu „ĆIRO – STAZA SVJETSKE BAŠTINE“ posjetite: www.redah.ba, a za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!