Polazak
(petak) 18:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
30 km
Polazna lokacija
Kaluđerske Bare, hostel
Kotizacija
119,45(900 Kn)
Organizator kontakt
Broj pregleda
39+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Hiking & cycling na Tari

HIKING & CYCLING NA TARI
22 – 24. oktobar. 2021.
OVO NIJE TURISTIČKI DOGAĐAJ, VEĆ AVANTURA. POTREBNO JE DA IMATE FINU DOZU AVANTURISTIČKOG DUHA, DA STE POKRETNI I VEDRE NARAVI!

Tara je planina čuvena po velikoj raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta, a njeni aduti su i netaknuta priroda, skijališta i arheološka nalazišta.
Staroslovenski bog Tar je, prema predanju, zbog lepote predela izabrao upravo ovu planinu za svoj dom. Tako je Tara, smeštena u jedan od najprivlačnijih delova Srbije sa gustim četinarskim i listopadnim šumama, bujnim pašnjacima i prostranim livadama, i dobila ime.

Tara se nalazi u zapadnoj Srbiji, oslanjajući se na Zlatibor i Mokru Goru, i predstavlja područje netaknutih prirodnih bogatstava čime postaje idealna destinacija za odmor i rekreaciju.

Prirodnom bogatstvu Tare doprinosi i reka Drina sa svojim kanjonom koji uokviruje severne obronke ovog planinskog masiva. Na obodima Tare nalaze se jezero Perućac na Drini i Zaovinsko jezero. Upravo zbog ovakvih izuzetnih prirodnih uslova i jedinstvenog ambijenta, Tara je jedan od bisera Srbije.★PLAN AKTIVNOSTI:

PETAK, 22.10: Dolazak u popodnevnim časovima, smeštaj u hostel, večera, druženje i noćenje.

SUBOTA, 23.10: doručak, celodnevna pešačka tura, odlazak na vidikovac “Crnjeskovo”. (Dužina pešačke rute je 12 km), večera, druženje i noćenje.

NEDELJA, 24.10: doručak, biciklistička tura do vidikovaca “Sokolarica” i “Osluša”. (dužina ture je oko 30 km. Srednje zahtevna je), povratak.★ SMEŠTAJ:

Savršeno je mesto za ljubitelje prirode koji žele da istraže ovu fascinantnu planinu.
Smešten je u Kaluđerskim barama, spokojnom delu ovog Nacionalnog parka.
Smeštaj je u četvorokrevetnim sobama, a po popunjenom kapacitetu možemo vam obezbediti smeštaj u šatorima ili u obližnjim apartmanima.★ VODIČ:

TOUR EXPERT, PIONIR EKO TURIZMA


★ CENA:

14.000 dinara sa spostvenim biciklom

15.200 dinara, ukoliko rentirate bicikl.

U cenu su uključena 2 prenoćišta, obroci na bazi popupansiona, kao i vodiči za ture.

Doručak je švedski sto, a večera kuvana jela na domaći način sa salatama, a drugi dan pastrmka sa salatama. Trpeza je bogata!

U cenu nije uračunat prevoz do mesta dešavanja.

★ REZERVACIJA

UPLATA REZERVACIJE U IZNOSU OD 60 EUR JE NEOPHODNA. KORISTI SE ZA REZERVACIJU SMEŠTAJA I HRANE, KAO I ANGAŽOVANJE VODIČA. OSTATAK SE PLAĆA NA LICU MESTA.

REZERVACIJE SE UPLAĆUJU DO POPUNE KAPACITETA. SMEŠTAJNI KAPACITET JE OGRANIČEN. OSTATAK, DO PUNOG IZNOSA ARANŽMANA SE UPLAĆUJE NA LICU MESTA
UPLAĆENA REZERVACIJA, U SLUČAJU SPREČENOSTI DOLASKA, SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE.

★ PREVOZ

POVEZUJEMO VOZAČE, VLASNIKE AUTOMOBILA, KOJI IMAJU MESTA U AUTOMOBILIMA, SA ONIMA KOJI IH POTRAŽUJU. VOZAČI SU OSLOBOĐENI TROŠKOVA PLAĆANJA GORIVA I PUTARINA, UKOLIKO POVEZU 3 LICA. VOŽENE 3 OSOBE RAVNOPRAVNO DELE TROŠKOVE.

NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE KOJA SE PRENOSI VLASNICIMA SMEŠTAJA. UPLAĆENA REZERVACIJA SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGU OSOBU.

BORAVIŠNA TAKSA NIJE UKLJUČENA U CENU.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!