Polazak
(nedjelja) 11:15
Polazna lokacija
Široki Brijeg, plato parka BORAK
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
24+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. "Borak cycling trail"

Ovo je četvrta u nizu rekreativnih biciklističkih vožnji koja će biti organizirana u okviru projekta, prikladna svim dobnim i spolnim uzrastima,a planirano je uvođenje i standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će dodati na vrijednosti turističkoj ponudi cijele regije. To će izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

Planirani polazak sudionika biciklijade je u 11:15 sati na platou parka BORAK u Širokom Brijegu.

Ruta vožnje kreće iz parka BORAK u smjeru Mostarskog blata, prateći tok rijeke Lištice.

Sudionici će imati priliku vidjetineka neotkrivena kupališta na rijeci Lištici, kao i jednu od 220 vrsta ptica koje obitavaju na Mostarskom blatu,tezaplivati sa endemskom vrstom ribe zvanom Prikanac.

Tijekom vožnje sudionici će posjetiti srednjovjekovne stećke u Provu i Gradcu, fascinantni prirodni fenomen – Lončareve njive i na kraju proći kroz kanjon Borak i pritom vidjeti mnogobrojne mlinice.

Na polovini staze osigurano je osvježenje a po završetku vožnje, za sudionike je osiguran topli obrok i poklon paket.

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000eura bespovratnih sredstava. Partneri projekta su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjimaprekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Napomena: Zaštitne kacige je obvezna za sve sudionike, koji voze na vlastitu odgovornost.U kontekstu epidemioloških mjera zaštite, skrećemo pozornost na poštivanje distance.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!