Polazak
(nedjelja) 17:15
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg Stjepana Radića 1
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
279+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Rođendanska kritična masa: SADA je naše vrijeme!

Okupljamo se od 17h ispred zgrade Gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1.

Krećemo u vožnju u 17:15 rutom: Trg Stjepana Radića 1 – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Most slobode – Avenija Dubrovnik - Jadranski most – Savska cesta – Jurja Žerjavića – Ulica Pavla Hatza – Draškovićeva – Ulica Ignjata Đorđića – Smičiklasova – Iblerov trg – Vlaška ulica – Langov trg – Ribnjak ulica (park Ribnjak).


Slavimo u Art Park Zagreb po završetku kritične mase uz dj-e Zak i Kuna!

Prva masovna javna akcija kojom smo ukazali na probleme biciklista u prometu bila je upravo kritična masa “Kotač do kotača” održana 3. srpnja 2011.
10 godina i 15 kritičnih masa kasnije, uz sve veće globalne rizike zbog klimatskih promjena i pandemije, lokalna prilagodba prometnih politika i otklon od autocentričnog planiranja više nije stvar odabira nego nužnost.
Ulaskom u novu dekadu našeg djelovanja očekujemo od novih gradskih vlasti zaokret u odnosu na prometnu politiku proteklog razdoblja i nudimo suradnju - kao organizacija s potrebnim iskustvom i znanjem, ali i kao građani koji žele participirati u odlukama koje im izravno utječu na kvalitetu života.
Ovom kritičnom masom, na koju pozivamo sve sugrađanke i sugrađane, ali i goste Grada Zagreba, koji su u našem djelovanju od prvog dana čuli glas koji se zalaže za pozitivan cilj, želimo pružiti još jednom divan osjećaj slobode vožnje gradskim ulicama koje su barem na kratko slobodne od gužve i buke automobila, ispušnih plinova i nervoze, uz muziku i veselje. Pridružite nam se biciklom, romobilom, na skejtu ili na rolama i proslavite s nama 10. rođendan, 4. srpnja 2021!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!