Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
30 km
Polazna lokacija
Petrinja, kod spomenika Stjepanu Radiću
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
340+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Od Radića do Radića 2021.

Biciklijada „ OD RADIĆA DO RADIĆA „

Sisačko-moslavačka županija, Kulturni centar braće Radić i Interpretacijski centar baštine Banovine u suradnji s biciklističkim klubom „Roda“ u subotu 12. 6. 2021. godine organiziraju biciklijadu pod nazivom „Od Radića do Radića“.

Biciklijada se organizira povodom dana Sisačko-moslavačke županije i rođenja Antuna i Stjepana Radića, beskompromisnih boraca za hrvatska prava, koji su 11. lipnja rođeni u Trebarjevu Desnom.

Program:
Okupljanje u Petrinji kod spomenika Stjepanu Radiću u Radićevoj ulici do 10 sati. Polazak u 10 sati.

Dužina staze je 30 km , pretežno ravno osim uspona u Brestu Pokupskom.

Sudionici koji se žele priključiti u Sisku mogu to učiniti kod crkve sv. Kvirina na Zelenom brijegu u 11:00 sati gdje će biti okrjepa za ekipu koja dolazi iz Petrinje u obliku sokova i kolača.

Na startu u Sisku i Petrinji sudionici biciklijade se prijavljuju i dobivaju brojeve za sudjelovanje u nagradnim igrama na cilju u Trebarjevu Desnom.

Domaćini će nas dočekati glazbom i specijalitetima njihovog kraja.

Cijelim putem red će održavati licencirani bike vodiči iz RBU Labudovi, Bikearounda i BK Roda.

Trasa:
Petrinja Radićeva ul., Turkulinova, Šandora Đalskog, Gajeva, Gupčeva, Most Brest, Brest Pokupski, Vurot, Stara Drenčina, Staro Praćno, Most Odra, lijevo u Ive Ogulinca, desno u grada Vukovara, lijevo u Odranska, desno u Berislava Pavičića, lijevo u Bakranovu, desno u Lonjsku do crkve sv. Kvirina.

Kad se priključe sudionici iz Siska nastavlja se Lonjskom pa lijevo do ul. Marijana Celjaka i dalje kroz Tišinu Erdedsku, Žirčicu, Martinsku Ves desnu do Trebarjeva Desnog.

Povratak nije organiziran, ali ukoliko neka grupa izrazi želju za tim može se dogovoriti sa bike vodičima da ih otprati natrag .

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!