Polazak
(subota) 10:00
Polazna lokacija
Senj, na Jadranskoj magistrali
Kotizacija
13,27
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
357+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

18. Uspon na Zavižan 2021.

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na rekreativnoj biciklističkoj utrci 18. Uspon na Zavižan 2021. (od 0 do 1594 m n.v.) koja će se održati dana 19. lipnja 2021. godine (subota) u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, BBK Senj, Grad Senj, TZ Grada Senja i JU PP Velebit.


--> Prijaviti se možete na Online prijave za 18. Uspon na Zavižan!
--> Detaljne informacije o samoj utrci 18. Uspon na Zavižan

Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti možete izabrati između dvije staze. Start br. 1 je na 0 m n.v. u Senju, a start br. 2 u planinskom naselju Krasno, na oko 800 m n.v.

START SENJ
Start 1 je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće lijevo na brdo Trbušnjak te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Od Oltara staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu nakon čega se skreće desno na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km) a potom od Babić Siče makadamskim putem (oko 9 km) pa sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke. Dužina staze je 38 km.

START KRASNO
Okupljanje kod upravne zgrade Parka. Staza ide asfaltnom cestom kroz mjesto do zaseoka Vukelići te dalje makadamskom cestom do skretanja prema NP Sjeverni Velebit i cilju kod planinarskog doma Zavižan. Dužina staze 20 km.

STARTNINA
Startnina za prijavu i uplatu do zaključno s 13.06.2021. iznosi 100,00 kn. Startnina na dan utrke iznosi 150,00 kn.

Startnina tj. startni paket uključuje (za prijave i uplate zaključno s 13.06.2021.):
- pravo startanja na utrci, elektronsko mjerenje vremena s jednokratnim čipom, startni broj s vezicama za pričvršćivanje, majica za sudionike utrke, paket darova sponzora, kvalitetno označene rute na trasi utrke, prijevoz prtljage sudionika sa starta na vrh, volonteri na ključnim raskrižjima kojima prolazi trasa utrke, 3 feed zone, profesionalna hitna medicinska služba na trasi i u cilju, ulaz u NP za sudionike (pratnja plaća ulaznicu s popustom), objava rezultata nakon utrke, voucher za obrok nakon utrke

Za prijave na dan utrke ne možemo garatirati potpuni startni paket i majicu.

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit za pratnju natjecatelja biciklističke utrke odobrava ulaznicu u Park sa popustom, po cijeni od 30 kn, uz obvezu da se na ulazu u Park Babić Siča navede za koji je startni broj natjecatelja pratnja, te se ostavi broj tablice vozila. Pratnja je zbog sigurnosti utrke dužna ostaviti vozilo na službenom parkiralištu Nacionalnog parka na Zavižanu.

U slučaju otkazivanja utrke uplaćene startnine vraćamo u 100% iznosu.

KATEGORIJE
Žene, muškarci do 45 godina, muškarci iznad 45 godina.

NAGRADE
Prva tri mjesta u kategorijama s oba starta utrke osvajaju novčane nagrade.

KONTAKTI
• e-mail: bbk.senj.2018@gmail.com, promidzba@np-sjeverni-velebit.hr
• telefon: 099 465 9948 (Dina Abramović Tomljanović, stručna suradnica za promidžbu); 098 983 48 62 (Marin Rončević, tajnik BBK Senj); 098 713 475 (Dario Štokić, predsjednik BBK Senj); 098135 83 07 (Davor Lopac, dopredsjednik BBK Senj).

POSEBNE NAPOMENE!!!
- MTB BICIKL I BICIKLISTIČKA KACIGA OBAVEZNI. Natjecatelji koji krenu u utrku s biciklom van MTB kategorije će u rezultatima biti u zasebnoj kategoriji - van konkurencije.
- Organizatori se obavezuju osigurati stazu i sve ostale uvjete zaključno do 15,00 sati. Svi sudionici koji budu zaostali na stazi nakon navedenog vremena bit će isključeni iz rezultata.
- S obzirom na vremenske prilike (planinski uvjeti) i karakteristike terena, sudionicima utrke se preporučuje ponijeti kremu za zaštitu od sunca, prikladnu vjetrovku za slučaj kiše ili vjetra, kao i priručni biciklistički alat, pumpu, rezervne zračnice i dr.
- Sudionici utrke voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne odgovaraju za štetu koju biciklist nanese sebi ili trećoj osobi. Mlađi od 18 godina ne mogu sudjelovati na utrci bez pismenog odobrenja roditelja ili staratelja.
- Prijevoz na start broj 2 Krasno sudionici i pratnja osiguravaju sami.
- Cijela staza je označena strelicama (poglavito na svim skretanjima).
- Molimo vas da se pridržavate svih epidemioloških mjera a posebice nošenja zaštitnih maski kod registracije natjecatelja te držanjem potrebnog razmaka.

COVID 19
Organizator zadržava pravo uskratiti mogućnost starta osobama koje se ne pridržavaju uputa koje je Organizator propisao kako bi se poštivale mjere donesene od strane Stožera civilne zaštite RH kao i lokalnih Stožer. Organizator ima pravo udaljiti s događanja osobe za koje postoji sumnja da su zaražene virusom COVID-19 ili za koje postoje izgledi da su te osobe prijenosnici virusa. Organizator ne snosi odgovornost za eventualnu zarazu za vrijeme događanja. Održavanje događanja uskladit će se sa svim mjerama propisanim od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na javna okupljanja i provedbu sportskih događanja. Natjecatelji se obavezuju pridržavati pravila propisanih Stožerom civilne zaštite, kao i pravila uvedenih od strane Organizatora, tijekom trajanja utrke i svih aktivnosti.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!