Polazak
(subota) 00:01
Trajanje
30 dana
Polazna lokacija
Hrvatska, svatko od svoje kuće
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
147+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

7. Marija Zvijezda - virtualna biciklijada sv. Ivana Pavla II 2021.

Hrvatska i Bosna i Hercegovina
(uz podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH)

7. Marija Zvijezda 2021 - Virtualna biciklijada sv. Ivana Pavla II

U Marijinu mjesecu, Josipove godine, po zagovoru sv. Ivana Pavla II, molimo i vozimo za kanonizaciju bl. kardinala Stepinca

https://www.vaticannews.va/hr/papa/news/2021-04/papa-franjo-molitva-krunice-svetista-za-kraj-pandemije.html
https://ika.hkm.hr/novosti/svibanjski-molitveni-maraton/
http://www.medjugorje.hr/hr/novosti/30-svetista-i-mjesta-molitve-medu-kojima-i-medugorje-u-molitvi-s-papom-franjom-za-kraj-pandemije,12224.html

Mi ćemo kao i ranije ovom biciklijadom, samo sada u virtualnom obliku, pokušati duhovno, molitveno i virtualno biciklistički povezati marijanska svetišta u Hrvatskoj i mjesta Papinih posjeta Hrvatskoj i BiH:

Aljmaš, Mariju Bistricu, Trsat, Solin, Zadar, Dubrovnik i Sarajevo, međusobno i
sa Banja Lukom koju je sv. Ivan Pavao II, zadnju pohodio.

Novost ove godine jest i dodatno povezivanje Papinih, Stepinčevih i Josipovih župa, kapela, kipova, koji se nalaze u blizini ili na trasama povezivanja marijanskih svetišta.

Također uz profesionalne bicikliste, kakvi su sudjelovali prethodnih 6 godina,
prelazeći dnevno preko stotinu kilometara, kako bi nakon nekoliko dana stigli do Banja Luke,
koja opcija je i dalje ponuđena tijekom čitavog svibnja, ove godine otvoreni smo i za rekreativce, obitelji, djecu, bicikliste koji žele preći barem 25 km.

Predvidjeli smo 4 kategorije:

bl. Stepinac - 25 km
sv. Ivan Pavao II - 50 km
sv. Josip - 75 km
i bl. Djevica Marija - preko 100 km

Startne (ili ciljne) točke su marijanska svetišta, po mogućnosti mjesta posjeta sv. Ivana Pavla II,
a ostale opcije preporučamo lokalnim sportskim i biciklističkim klubovima, pojedincima,
kako bi što umješnije povezali i svetišta, kapele, kipove sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II i bl. Stepinca u njihovom kraju - a nama na što ljepši i zanimljiviji način predstavili njihova sveta mjesta.

8 središnjih lokacija: marijanska svetišta i mjesta susreta sv. Ivana Pavla II sa Hrvatima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini:
Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Solin, Zadar, Dubrovnik, Sarajevo i Banja Luka

uz povezivanje Papinih, Stepinčevih i Josipovih župa, kapela, kipova, koji se nalaze u blizini ili na trasama između marijanskih svetišta u Hrvatskoj i BiH

50 nagradnih paketa

Predlažemo i povezivanje biciklističkih klubova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kako bi jedni vozili dijelove trase u Hrvatskoj, a drugi u Bosni i Hercegovini.

Način sudjelovanja:

1. PLANIRATI TRASU
u razdoblju od 1. do 31. svibnja. izabrati dan, vrijeme i trasu
(startno i/ili ciljno marijansko svetište ili mjesto Papina posjeta, te putem kipovi/kapele/župe sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II i/ili bl. Stepinca)

Iako nismo na jednom mjestu i nismo aktivni u isto vrijeme, i dalje se duhovno i molitveno povezujemo, po zagovoru sv. Ivana Pavla II, i poput njega motiviramo na tjelesnu i duhovnu aktivnost, promovirajući zdrav stil života.

2. PRIJAVA ZA STARTNI BROJ
Prijaviti se uz slanje planirane trase, putem obrasca na www.kristov-stol.hr ili putem emaila na kristov.stol@gmail.com, nakon čega ćete mailom primiti svoj startni broj.

3. FOTOGRAFIJE KOD SVETIŠTA I MAPIRANJE KILOMETRAŽE UZ HASHTAG #KristovStolMarijaZvijezda
U razdoblju od 1.5. do 31.5. biciklirajte kad god i koliko god želite.

Svi koji se želite pohvaliti prijeđenom rutom, u objavi možete navesti koliko ste kilometara prešli ili objavite fotografiju prijeđene udaljenosti koju ste zabilježili putem aplikacije ili pametnim satovima, te nam svoju fotografiju bicikliranja zajedno s primljenom slikom startnog broja, te slike ispred zadanih lokacija - marijanska svetišta i kipovi/župe/kapele sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II i bl. Stepinca, s naznakom lokacije, te pređenom kilometražom, kao završno izvješće pošaljite na adresu kristov.stol@gmail.com, a putem objavljujte na svojim Facebook i Instagram profilima uz službeni hashtag #KristovStolMarijaZvijezda

Nikako nemojte zaboraviti upotrijebiti hashtag kako bismo mogli pronaći vaše objave.

Saznajmo koliko smo kilometara odvozili zajedno!

4. DRVENE MEDALJE PREMA DULJINI TRASEA svi sudionici će po slanju fotografija i opisa trase (mora uključivati barem jedno marijansko svetište, i svetište/kapelu/kip sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II i/ili bl. Alojzija Stepinca), dobiti prigodne drvene medalje s naznakom kategorije kilometraže koju su prešli (25 km, 50 km, 75 km ili preko 100 km)

Budite brzi jer prvih 50 izvješća sudionika, koja nam stignu mailom na kristov.stol@gmail.com nagrađujemo poklon-paketom!

Poželjno povezivanje s klubovima s druge strane granice RH i BiH.

5. WEB PROMIDŽBA

A mi ćemo vaše objave i putopise dijeliti na web stranicama www.kristov-stol.hr te na fb profilu Udruge Kristov Stol ili Događanja 7. Marija Zvijezda


Opcionalni prijedlozi trasa - kao podloga za vaše ideje:

1. Marija Bistrica - sv. Josip (Globočec) - sv. Ivan Pavao II (Poznanovec)
2. Marija Bistrica - Krašić - Karlovac

3. Aljmaš - Orašje (župa bl. Stepinca) - Zenica (župa sv. Josipa) - Sarajevo - Papin Kip

Ili npr.
4. obići Josipova svetišta - Vrhbosanske Nadbiskupije: Gornja Dubica, Marijin Dvor, Rankovići, Spionica, Zavidovići, Zenica, Teslić

ili ona u Banjolučkoj biskupiji: Drvar, Lištani, Nova Topola, Prijedor, Trn

5. Otkriti u Hercegovini župu bl. Alojzija Stepinca u Podvraniću, kod Kočerina, ili sv. Josipa, Bukova Gora u župi Grabovica, Vitina, Izbično i Vinjani; posjetiti vitraj sv. Ivana Pavla II u Prisoju i dr., uz posjet Međugorju (15.5 - kada Međugorje sudjeluje u Papinom molitvenom maratonu)

6. Povezati Papine spomenike na Trsatu i na Omišlju otoka Krka

7. Banja Luka - Marija Zvijezda - i Prijedor - sv. Josip

i mnoštvo novih kreativnih ideja, trasa i mogućnosti za molitvu i povezivanje.

Način sudjelovanja:

Biciklisti i biciklistice će od 1. do 31. svibnja. izabrati dan, vrijeme i mjesto gdje žele pedalirati te će tako obilježiti staru poruku ove drukčije, 7. Marije Zvijezde - virtualne biciklijade sv. Ivana Pavla II:

Iako nismo na jednom mjestu i nismo aktivni u isto vrijeme, i dalje se duhovno i molitveno povezujemo, po zagovoru sv. Ivana Pavla II, i poput njega motiviramo na tjelesnu aktivnost, promoviramo zdrav stil života i zdrav način prijevoza.

Kako sudjelovati?

Lako!
1. Prijavite se putem obrasca na dnu članka ili putem emaila na kristov.stol@gmail.com, nakon čega ćete mailom primiti svoj startni broj.

Budite brzi jer prvih 50 prijavljenih nagrađujemo poklon-paketom!

2. U razdoblju od 1.5. do 31.5. biciklirajte kad god i koliko god želite te nam svoju fotografiju bicikliranja zajedno s primljenom slikom startnog broja pošaljite na adresu kristov.stol@gmail.com ili objavite na svojim Facebook i Instagram profilima uz službeni hashtag #KristovStolMarijaZvijezda

Nikako nemojte zaboraviti upotrijebiti hashtag kako bismo mogli pronaći vaše objave.

3. Svi koji se želite pohvaliti prijeđenom rutom, u objavi možete navesti koliko ste kilometara prešli ili objavite fotografiju prijeđene udaljenosti koju ste zabilježili putem aplikacije ili pametnim satovima.

Saznajmo koliko smo kilometara odvozili zajedno!

4. A svi sudionici će po slanju fotografija i opisa trase (mora uključivati barem jedno marijansko svetište, i svetište/kapelu/kip sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II i/ili bl. Alojzija Stepinca, dobiti prigodne drvene medalje s naznakom kategorije kilometraže koju su prešli (25 km, 50 km, 75 km ili preko 100 km)

A mi ćemo vaše objave i putopise dijeliti na web stranicama www.kristov-stol.hr te na fb profilu Udruge ili Događanja 7. Marija Zvijezda

Stoga uživajte i pustite mašti na volju.


Više od rekreacije

Priključite se i vi novoj 7. Mariji Zvijezdi prijavom putem obrasca na kraju članka (u izradi) ili putem emaila na kristov.stol@gmail.com I tako nastavite tradiciju koja je postala puno više od rekreacije, a više i od obične pasivne molitve.

Prijavni obrazac u izradi


Kako je zbog epidemioloških razloga, i posljedica,
za vrijeme trajanja pandemije,
gotovo nemoguće organizirati Mariju Zvijezdu,
na dosada uobičajeni način,
ove godine predlažemo novu drugačiju formu,
ali sa istim ciljem i duhom - zahvaliti Bogu za sve posjete sv. Ivana Pavla II Hrvatskoj i BiH,
posebice za beatifikaciju bl. kardinala Stepinca,
te se u godini sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske i brojnih hrvatskih župa,

priključiti molitvenoj svibanjskoj inicijativi Pape Franje,
kojom povezuje međunarodna Marijanska Svetišta:

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!