Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
80 km
Polazna lokacija
Ludbreg, Otok mladosti
Kotizacija
13,27
Facebook
Broj pregleda
118+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Welcome Spring Festival 2021. - Gravel Race

Dosta je zimskog sna! Razbudi se na Welcome Spring sportskom festivalu u Ludbregu!

4+1 kod = GRAVELZA5

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Watermark Kayak – 13.3.2021. - Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

Centrum Mundi cestovno trčanje – 21.3.2021. - Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

Gravel Race – 27.03.2021. - Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Kružna ruta oko Kalnika od 79,8 km i 1316 m ukupnog uspona po uglavnom makadamskim putevima čeka da ju osvojiš. Utrka je dio Welcome Spring festivala koji se tijekom ožujka održava u Ludbregu, a više o festivalu saznajte na: https://fb.me/e/12eLTU4u1. Svi ljubitelji gravel biciklizma vidimo se 27.3. 2021. u Ludbregu!
Propozicije dostupne na: http://bit.ly/propozicije_gravel

- dužina staze 80km
- ukupno uspona 1316m
- start utrke u 10:00 h
- vremensko ograničenje 5h (TL)
- start utrke je u mjestu Ludbregna Otoku Mladosti 27.03.2021.u 10:00 h

Posebnu pažnju posvetili smo i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Uz utrke i natjecanja, pripremamo i brojne dodatne sadržaje. Sve informacije i novosti o Welcome Spring festivalu u Ludbregu, pratite na njegovom službenom Facebook eventu https://fb.me/e/2quKfpQQ6.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!