Polazak
(subota) 11:00
Dužina rute
9 km
Polazna lokacija
Rijeka, Molo longa
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
39+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu 2020.

Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu grada Rijeke" / SUB 17/10/2020

Projekt Inspiracija, programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska, uspostavlja prekograničnu kulturnu-turističku rutu od Slovenske Bistrice do Trbovlja, Labina i Rijeke. Na ruti će se posjetitelji upoznati s bogatom zanatskom i industrijskom baštinom gradova od Pohorja do Jadrana, koja će biti predstavljena na originalan način i uz pomoć moderne tehnologije. Osnovane su atraktivne turističke točke na ostacima nekad uspješnih industrija te su pripremljeni razni kulturni, umjetnički i društveni događaji. Moderne informacijske točke i sobe za bijeg pružaju posjetiteljima jedinstven doživljaj i interaktivna iskustva.

► U subotu 17. listopada 2020. godine provest će se testna tura kroz lokacije industrijske baštine grada Rijeke. Svrha testne izvedbe jest prikupiti povratne informacije ciljnih skupina o zanimljivosti ponude, doživljajima, eventualnim nedostacima i prijedlozima za poboljšanje.
Sudjelovanje na testnoj turi u Rijeci je besplatno za sudionike. Zbog ograničenog broja mjesta, rezervirajte svoje mjesto. Prijave i dodatna pitanja šalju se na e-mail adresu: tea@subjekt.eu.
► ITINERAR: Nakon okupljanja sudionika na početku Molo longa u 11 sati, biciklističku turu kroz industrijsku baštinu grada Rijeke započinjemo uz riječku tržnicu prema Jelačićevom trgu. Nastavljamo prema bivšoj Tvornici papira nakon čega se vraćamo do Školjića i ulazimo u Vodovodnu ulicu gdje ćemo sudionike upoznati s bivšom ljevaonicom, Tvornicom tjestenine i Tvornicom sapuna. Iz Vodovodne ulice ćemo krenuti u smjeru katedrale Svetog Vida gdje ćemo ući u tunel koji će nas odvesti do ulice Dolac i kuće Whitehead. Nastavljamo Adamićevom i Krešimirovom ulicom do ex Rafinerije šećera. Nakon kraćeg zaustavljanja u zgradi MMSU nastavljamo Krešimirovom ulicom prema Mlaki te ulazimo u Ulicu Milutina Baraća gdje ćemo posjetiti lansirnu rampu Torpeda te usput informirati sudionike o Rafineriji nafte, Brodogradilištu 3. maj i ex hotelu Emigranti. Od Mlake se vraćamo prema centru grada te se zaustavljamo u Muzeju torpeda na Žabici uz kraći osvrt na Metropolis (lučka skladišta). Biciklističku turu industrijskom baštinom grada Rijeke zaključujemo na Molo longu te kratko šetamo do restorana Feral na ručak i kolač rigojanči za desert.
► Trajanje: oko 4 sata / Duljina: 9 km / Ukupni uspon: 50m / Start: Molo longo, u 11 sati / Cilj: Molo longo
VAŽNO!! U slučaju lošeg vremena, testna tura se odgađa, a o novom terminu održavanja svi sudionici će biti obavješteni.
Nadamo se da ćete se nam pridružiti na testnoj turi u Rijeci i provesti prekrasan dan pun novih i zanimljivih doživljaja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!