Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
138 km
Polazna lokacija
Široki Brijeg, Pribinovići
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
88+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Franciskana 2020

Udruga za promociju biciklizma “HerzegovinaBike” u suradnji Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u Nedelju; 11.10.2020. organizira rekreativnu vožnju pod nazivom Franciskana, a s ciljem promocije cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CYCLING RURAL”, a svi sudionici na praspolaganju će imati tri staze po izboru i to:
Franciskana MTB 91km;
Franciskana A cestovna 138km i
Franciskana B cestovna 162km.


Na ovoj relaciji osjetiti ćemo doista neke od najljepših predjela koje Hercegovina može ponuditi, tako će sudionici moći obići: Franjevački samostan i muzej u Širokom Brijegu, Međugorje, Kravice, Franjevački samostan i muzej na Humcu, Koćušu, Peć Mlini (opciono), privredno domaćinstvo Marića Gaj u Grudama, kao i sve lokalne i ruralne znamenitosti koje sretnemo na ovim dionicama.

Biciklistička staza Franciskana je tematskog tipa i zamišljena je kao staza koja povezuje franjevačke vjerske objekte i muzeje u Hercegovini. Najduža dionica koju vozimo u nedelju “Franciskana B” prolazi kroz mjesta: Široki Brijeg, Uzarići, Dobro selo, Žitomislići, Šurmanci, Međugorje, Kravice, Ljubuški, Grab, Veljaci, Koćuša, Tihaljina, Ružići, Grude, Posušje i natrag do samostana u Širokom Brijegu.

Bitno je spomenuti da je za sve tri dionice predviđen ručak i druženje u restoranu Marića Gaj u Grudama

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!