Polazak
(subota) 09:00
Dužina rute
60 km
Polazna lokacija
Žamarija , restoran Žumberački raj
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
199+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Žumberak Best Of The Best ebike

Cjelodnevna e-bike tura posvećena je netaknutoj prirodi Parka prirode Žumberak od rijeke Slapnice, poznatih slapova Brisalo, Sopotski slap i mnoštvo manjih koji nas prate tijekom avanture.

Naše okupljanje je u restoranu Žumberački raj odakle krećemo pedalirati na prvih 7 km laganog zagrijavanja. Zatim nas čeka sljedećih 7 km vožnje uz Slapnicu i čiste prirode i uživancije te dolazimo do mlina nakon kojeg počinje uspon, otprilike 14-15 km prema "hrbtu" Žumberka, tj. do eko centra Budinjak. Ovdje radimo pauzu za odmor, okrijepu, fotografiranje i druženje. Od Budinjaka pedaliramo asfaltiranom cestom bez prometa do, prave poslastice ove ture – Sopotskog slapa. Put je prekrasan jer više nema uspona nego samo "flow" kroz šume, dva-tri sela u kojima se nalaze samo nekoliko klasičnih i tradicijskih kuća. Uživamo u pogledima sa hrbta, brdo iza brda, a Zagreb i gradska buka čine se kilometrima daleko. Prolazimo iznad starog grada Žumberak i stižemo do Sopotskog slapa. Ovdje radimo pauzu za okrijepu, razgledavanje i obnovu zaliha vode na izvoru.
Nakon toga, slijedi spust kroz mjesto Sošice prema podnožju Žumberka. Spuštamo se do restorana "Žumberački raj" gdje nas čeka dobro zasluženi ručak.

Karakteristike rute:
Staza: 60 km / Težina rute: 2,5/5
No nema potrebe za brigom jer je ova ruta dizajnirana upravo za sve one koje misle da ne mogu, a žele, ali je prilagođena i za one s iskustvom.
Prvih 14 km je pretežito ravnica, zatim od mlina do Budinjaka je blagi uspon od otprilike 15 km, potom od Budinjaka do Sopotskog slapa imamo 15 km vožnje bez uspona, a u zadnjim kilometrima slijedi zasluženi spust do mjesta polaska.
Teren je savršen za električne bicikle, makadami blagi, a asfaltirane ceste su lijepo položene za laganu vožnju. S prva dva najslabija moda (jačina baterije) se prolazi 90% puta, a ostatak 10% možemo podesiti mod na sport, čisto za dušu i tijelo.
Baterija:
Baterija može trajati i do 6 sati bicikliranja te bez problema služi tijekom cijele kilometraže ove rute.
Ako do sada niste vozili e-bike, trebate znati da baterija pomaže u jačini snage na temelju Vašeg pedaliranja. Što jače vrtiš, to brže ideš.

CIJENA PO OSOBI
S full opremom 400 kn
S vlastitim e-bike 250 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
✓ Najam e-bike,
✓ Kaciga i rezervna guma,
✓ Dostava bicikla na mjesto polaska,
✓ Licencirani lokalni Ciklo-vodič,
✓ Okrijepa na Budinjaku (energy bar),
✓ Ručak u restoranu (glavno jelo i desert),
✓ Usluge organizacije, osiguranje od odgovornosti i jamčevno osiguranje.

Min. / Max. Broj osoba: 4 / 11

Program:
• 08:00 Okupljanje u restoranu Žumberački raj (GPS: Žamarija 1, 10455, Žamarija)
• 09:00 Polazak na stazu
• 15:30 Očekivani dolazak na ručak i kraj ture (ovisno o grupi)

Važne napomene:
Tijekom izvođenja izleta, pridržavamo se odluka i mjera Stožera civilne zaštite RH i epidemioloških preporuka:
✓ Osigurana su dezinfekcijska sredstva za ruke za vas i za naše vodiče tijekom izleta.
✓ Pridržavati se preporuke socijalne distance od 1,5 m na otvorenom.
✓ Ako imate simptome respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, povišena tjelesna temperatura, kratak dah) ili netko od vaših ukućana, preporučuje se otkazati dolazak na izlet.
✓ Prema Vašem izboru, ponesite zaštitne maske za lice.

Boravak u prirodi se preporučuje od početka pojave virusa COVID-19. Stoga nam je jako drago što su naši izletnički programi preporučljivi jer vas vodimo u skrivene dijelove kontinentalne Hrvatske.

Izletnici mogu svoje rezervacije platiti bankovnim transferom na račun agencije. Prilikom potvrde putovanja, moguće je jednokratno plaćanje. Troškove bankovnih transfera snosi putnik u cijelosti.

Izlet nije primjeren za mlađe od 16 godina. Maloljetnici (mlađi od 18 godina) moraju biti u pratnji roditelja ili skrbnika ili druge odgovorne osobe koja ima pismenu suglasnost potpisanu od strane roditelja.

U slučaju potrebe posebnog menija, potrebna je obavezna najava 2 dana prije izvođenja izleta.

Obavezno obuti udobnu i nepromočivu obuću, odjenuti se slojevito, ponijeti bocu vode i zaštitu od kiše.

Preporučujemo biciklističke hlače s podstavom.

U ovim izvanrednim okolnostima, prilagodili smo Opće uvjete poslovanja agencije. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih ili nepovoljnih vremenskih uvjeta organizator zadržava pravo otkazivanja izleta uz prethodnu najavu svim prijavljenima. Prijavljeni putnici će biti obaviješteni najkasnije 1 dan prije održavanja izleta, a sve eventualne uplate vraćene u cijelosti.

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!