Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
12 km
Polazna lokacija
Zagreb, Jarun
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1189+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

OTKAZANO: 38. Večernjakova biciklijada UPDATE!

Sukladno epidermiološkim mjerama nažalost biciklijada se odgađa do daljnjeg!


Drage biciklistice i biciklisti,

38. po redu Biciklijada u organizaciji Večernjeg lista i partnera, trebala se održati 28. lipnja na zagrebačkom Jarunu, međutim, kako nam se ovih dana događa povećan broj oboljelih od koronavirusa COVID-19, odgađamo je za 19. srpnja.

Kao i uvijek, svi vi, naši čitatelji i posjetitelji Večernjakovih događanja, uvijek ste na prvom mjestu, tako i vaše zdravlje, pa ćemo iz tog razloga pomaknuti termin Biciklijade.

Zahvaljujemo svim čitateljima na prijavama za Biciklijadu, a da bi ostali u top formi za bicikliranje 19. srpnja, pedalirajte prirodom, poštujući sve preporuke Nacionalnog stožera, a sve novosti u vezi ovog projekta čitajte u Večernjem listu.

Vaš Večernji!Jeste li podmazali lanac na svom biciklu? Jeste li našli društvo za pedaliranje?

Jeste li spremni za jednu od najstarijih zagrebačkih tradicija?

Ako niste, pripreme mogu početi jer se Večernjakova biciklijada vraća u grad!

STIGLO JE PROLJEĆE
Danas je Svjetski dan bicikla: Evo zašto je dobra ideja javni prijevoz zamijeniti biciklom Zašto pedaliramo?

Iako ne treba tražiti razlog za druženje i rekreaciju, valja se prisjetiti zašto je točno Večernjak davne 1978. pokrenuo projekt promicanja vožnje na dva kotača. A razlozi su bili itekako važni! Fizički pokrenuti čitatelje, promovirati zdrav način života, ali i zdrav način prijevoza te ukazati na manjak biciklističkih staza u glavnom gradu.

Iako je od tada prošlo dosta vremena, ovi su motivi još uvijek aktualni i zato i vi u nedjelju 28.6. u dobrom društvu pedalirajte s razlogom! Kako se prijaviti?

Prijavite se putem preko našeg online obrasca na kraju teksta i budite brzi jer prvih 300 prijavljenih nagrađujemo poklon paketom!

Startni broj osigurat ćete na jednostavan način upisom imena i prezimena te e-mail adrese!

U start-paketu pronaći ćete zanimljive i raznolike darove iznenađenja naših sponzora! Zabava za sve generacije.

Ovu, već 38. Večernjakovu biciklijadu selimo na zagrebačko more - Jarun!

Okupljamo se u 10 sati, startamo s vožnjom u 11 sati i vozimo dva kruga – ukupno 12 km, a nakon toga čeka nas štimung za pamćenje!

Za vaše mališane pripremili smo bogat sadržaj podijeljen na zabavne, natjecateljske i edukativne zone. Klince i klinceze čeka veliki PARTY dvorac i stijena za penjanje na napuhavanje, a oni sportskog duha uživat će na biciklističkom poligonu spretnosti dok će profesionalni animatori u natjecateljskoj zoni predvoditi uzbudljive i kreativne igre! Nakon što najmlađi demonstriraju svoje vještine, moći će se opustiti u dječjem mini kinu uz udobne bean bag vreće za sjedenje i uživati u jednom od popularnih animiranih filmova.

Gurmani će uživati u gastroshowu uz podjelu degustacijskih porcija, a zabavni program namijenjen tisućama biciklista, mladih i starih, obitelji i prijatelja odvijat će se na glavnoj jarunskoj pozornici.

Kroz cjelodnevne aktivnosti vodit će nas Renata Sopek dok će se za najbolju urbanu glazbu pobrinuti DJ, a treba spomenuti i plesne, glazbene i akrobatske točke naših gostiju iznenađenja!

Priključite se i vi našoj karavani koju su činile generacije Zagrepčana i tako nastavite tradiciju biciklijade koja je postala puno više od rekreacije.

Danas je biciklijada simbol za događaj na kojem se jedna zajednica okuplja, upoznaje i druži. Pozovite osobu s kojom želite zaokružiti Večernjakovu biciklijadu i osigurajte svoj startni broj već sada!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!