Polazak
(nedjelja) 08:00
Trajanje
7 dana
Dužina rute
600 km
Polazna lokacija
Kraljevo, centar
Kotizacija
69,68
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
158+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

OTKAZANO: Čiker MTB maraton 2020.

OBAVEŠTENJE!!!
Obaveštavamo prijavljene i zainteresovane za ’’Čiker mtb maraton 2020’’ da je maraton otkazan u potpunosti, odnosno da neće biti organizovan ni u periodu 19 - 26.07.2020.
MTB ’’Čiker’’ je pokušao da u kratkom roku organizuje maraton u navedenom periodu, na relaciji od Kraljeva do Prijepolja. Maraton je bio zamišljen tako da obilazi kulturno-istorijske spomenike jugozapadne Srbije i da se završi u manastiru Mileševa, koji ove godine slavi 800 godina svog postojanja.
Međutim, kako se u pripremi pojavilo dosta problema, nismo uspeli da ostvarimo odgovarajuće dogovore i obezbedimo sredstva koja bi nam omogućila da maraton organizujemo na nivou na kome smo to radili do sada. Zato smo dolučili da se maraton otkaže u potpunosti.
Planirano je da se ’’Čiker mtb maraton 2021’’ organizuje na istoj relaciji na kojoj je bilo predviđeno da se održi ove godine, tj. na relaciji od Kraljeva do Trebinja.
Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju i nadamo se da ćemo se družiti naredne godine!
Vaš MTB Čiker

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
Obaveštavamo prijavljene za ’’Čiker mtb maraton 2020’’ da MTB ’’Čiker’’ i dalje pokušava da obezbedi da se maraton održi u predviđenom terminu (21-30.06).
Međutim, sigurno je da maraton neće moći da bude organizovan na planiranoj relaciji Kraljevo – Trebinje.
MTB ’’Čiker’’ će pokušati da organizuje maraton, u predviđenom terminu (21-30.06), samo na teritoriji R. Srbije. Ako to bude moguće, biće neophodno da se učesnici ponovo prijave, ali će detaljna upustva u vezi sa tim biti na vreme objavljena.
Sve informacije u vezi sa organizacijom ’’Čiker mtb maratona 2020’’ pratite na Sajtu kluba: www.cikermtb.com i na MTB Club - Group na Facebooku.Čiker MTB maraton 2020 će startovati u nedelju 21.06.2020. godine. Maraton traje 10 dana i nema takmičarski karakter.

Start maratona će biti iz Kraljeva, a cilj u Trebinju.

Na svojoj trasi maraton ce proći preko mnogih planina u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini od kojih su najpoznatije: Goč, Golija, Hajla, Bjelasica, Sinjajevina, Krnovo, Lovćen, prolazeći pri tom kroz: Rašku, Novi Pazar, Tutin, Rožaje, Berane, Kolašin, Nikšić, Cetinje i Trebinje. Maraton će se, u najvećem delu, kretati makadamskim, šumskim i planinskim putevima, obilazeći pri tome turističke destinacije u tri države.

Povratak u Kraljevo će biti organizovan za 30.06.2020. godine.

Plan organizacije maratona po danima obuhvata:

20.06.2020. godine je predviđeno okupljanje učesnika maratona u Kraljevu. Obezbeđena je mogućnost noćenja u objektima. U popodnevnim časovima, u centru Kraljeva, na gradskom trgu, će se održati promocija maratona i Mini-sajam turizma. U večernjim časovima će se, u zgradi opštinske uprave, održati prigodan koktel za sve učesnike, predstavnike turističkih organizacija i goste.

21.06.2020. Start maratona će biti u 8h. Učesnici će se prvo popeti na planinu Goč, gde će na lokaciji `Dobre vode` imati dužu pauzu za užinu. Sa planine Goč, učesnici će preći na Studenu planinu, gde će preći prevoj Stojanac na oko 1100mnm. Sa prevoja Stojanac maratonci će se spustiiti preko sela Gokčanica do Ušča, odakle će se regionalnim putem popeti do Studenice, gde će biti prvo noćenje za učesnike.

22.06.2020. godine trasa maratona se, iz Studenice, preko Devića i Koritnika izlazi na regionalni put Raška – Golija, gde će se napraviti duža pauza za užinu učesnika. Nakon toga se, grebenima Golije, trasa spušta do Novog Pazara, gde će se i završiti drugi dan maratona.

23.06.2020. godine maraton će, od Novog Pazara, preko mesta Žirče, pruža do Tutina gde će se na gradskom trgu organizovati doček učesnika sa pauzom za užinu. D Tutina će se, preko Godova dolazi do državne granice, gde će maratonci preći u Crnu Goru, a zatim će se preko Bijele Crkve stići do Rožaja gde će biti organizovano prenoćište učesnika.

24.06.2020. godine trasa maratona će se od Rožaja, na svom putu preko planine Hajle, kretati kotlinom reke Ibar, a zatim će se, preko Džakovice i Padeža, spustiti u Berane, gde će maratonci zanoćiti svoju četvrtu noć.

25.06.2020. godine, trasa se od Berana preko Lubnica i Kurikuća penje na Bjelasicu, prolazi pored Zekove Glave (2117mnm), zatim se pruža grebenom bjelasice do Trešnjevika, neposredno ispred čuvene planine Komovi, da bi se preko Mateševa spustila do kolašina, gde će biti organizovano peto noćenje za maratonce.

26.06.2020. godine, trasa se od Kolašina, preko Donje i Gornje Lipove, zatim preko Krnje Jele dolazi do Krnova i završava na Vučju, gde će maratonci zanoćiti šestu noć.

27.06.2020. trasa se sa Vučja spušta u Nikšić, gde će se organizovati kraća pauza za obilazak grada. Iz Nikšića trasa se, preko Čeva i Bojkovića pruža do Cetinja, gde će biti organizovano sedmo noćenje.

28.06.2020. maratonci će sa Cetinja krenuti put Bosne i Hercegovine. Preko Grahova i Vučija će doći do državne granice, a nakon toga preko Župe i Arslanagića Mosta stići do Trebinja, konačne lokacije Čiker mtb maratona 2020.

29.06.2020. maratonci imaju dan odmora, u toku kojeg mogu da uživaju lepotama Trebinja ili se uputiti u obilazak Herceg Novog ili Dubrovnika. U večernjim časovima, za sve učesnike i gooste, biće organizovan završni koktel.

30.06.2020. za učesnike maratona, koji to žele, i koji su se za to prijavili, biće organizovan povratak do Kraljeva, kao i prevoz njihovih bicikala i opreme. Dolazak u Kraljevo se očekuje u večernjim časovima.

Kotizacija je 70eur + 20eur za one koji se vraćaju sa nama organizovano (učesnike prevoze autobusi, a bicikle kamioni)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!