Polazak
(petak) 00:01
Polazna lokacija
Hrvatska, svatko od svoje kuće
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
147+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao 2020.

Ponovno je došao taj dan!

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao obilježavamo i ove godine i to u petak 14. veljače, na Valentinovo!

Ako i ne biciklirate cijelu zimu, barem 14.2. sjednite na bicikl na putu do posla, škole ili ljubavnog susreta - pokažite sebi i drugima da se ipak može!

Pridružite se akciji registracijom na: https://winterbiketoworkday.org/

A možda se sretnemo negdje na zagrebačkim prometnicama uz dijeljenje poticajnih poklončića ;)

Pozovite kolege i prijatelje, vozite se zajedno ili organizirajte prijateljsko natjecanje! Objavite fotografije na svom Facebook i Instagram profilu uz hashtagove:
#winterbiketoworkday
#winterbiketoworkdayZG

Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine i uvijek se održava drugi petak u veljači.
Zagreb je 2015., 2016. i 2017. godine odnio titulu grada pobjednika s najviše zimskih biciklista, odnosno najviše građana koji su se obvezali barem taj dan koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo. Potrudimo se i ove godine te pokažimo kako puno Zagrepčana_ki vozi bicikl i zimi!

Koja je svrha i smisao ovakve akcije?
Unatoč klimatskim promjenama zbog kojih "više nema zime", uvijek postoji mogućost da će snijeg ipak zabijeliti naše gradove. A zimske službe treba i dalje podsjećati da se i biciklom ide na posao. Zato biciklističke prometne površine treba čistiti, a ne koristiti za odlaganje snijega. Ako ih i ne čiste, barem da ih ne zatrpavaju.

Pozivamo građane i građanke iz svih gradova Hrvatske na sudjelovanje i njihovo pozicioniranje na mapu svjetskih gradova u kojima se bicikl i zimi koristi kao prijevozno sredstvo!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!