Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
27 km
Polazna lokacija
Grožnjan
Kotizacija
30 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
299+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. Rekreativna biciklijada "Umjetnički Grožnjan"

Grožnjan, drevna Graeciniana - grad umjetnika, u lipnju ugošćuje četvrtu po redu rekreativnu biciklijadu! 'Umjetnički Grožnjan' namijenjen je svima onima koji u najljepšim krajolicima sjeverozapadne Istre žele uživati na dva kotača.

Staza duga 27 km starta u središtu slikovitog gradića, srednje je zahtjevna, a vozi se makadamom, kao i očaravajućim šumskim putevima. Biciklijada započinje u 14 sati i prolazi kroz mjesta Bibali, Marušići, Kornarija i Martinčići. Za nesmetan užitak, biciklistima se preporuča ponijeti zračnicu i zaštitnu kacigu. Startnina u iznosu od 30 kuna uključuje piće i okrijepe za vrijeme vožnje.

Na početku rekreativne rute razotkriva se nekadašnja željeznička pruga, danas oživljena kao biciklistička staza Parenzana. Bike 'Umjetnički Grožnjan' vodi i kroz dva atraktivna i očuvana tunela Parenzane kojima je od 1902. do 1935. godine Poreč i Trst povezivao istoimeni vlak. Povratak u Grožnjan, u kojem tijekom ljeta borave i stvaraju brojni umjetnici, predviđen je za oko 17 sati.

Rekreativna bike vožnja 'Umjetnički Grožnjan' prigoda je za boravak u prirodi uz sportske, ali i kulturne doživljaje, a namijenjena je svima vama koji želite iskoristiti dan za ugodnu aktivnost.

Pridružite nam se u Grožnjanu 15. lipnja na svojim limenim ljubimcima!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!