Polazak
(petak) 09:00
Trajanje
4 dana
Dužina rute
300 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg bana Jelačića, istočna strana
Kotizacija
33,18
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
706+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

8. Biciklistički maraton za Vukovar

Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba osmu godinu zaredom organizira Biciklistički maraton za Vukovar, u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i nakon okupacije Grada heroja 1991. godine. Kao i prijašnjih godina, i ove godine vozimo od 15. do 18. studenog.

Okupljamo se u petak, 15. studenog, od 8:00 na istočnoj strani Jelačićevog trga u Zagrebu, a krećemo točno u 9:00 sati. Prvi dan vozimo do Kutine (92 km), drugi dan od Kutine do Orubice (82 km). Treći dan iz Orubice krećemo rano ujutro, a u Vukovar (154 km) stižemo navečer, kako bismo dan kasnije, u ponedjeljak 18. studenog ujutro, posjetili mjesta posebnoga pijeteta u gradu i okolici, te sudjelovali u Koloni sjećanja. Vraćamo se vlakom istoga dana navečer (prema voznome redu, vlak na Glavni kolodvor u Zagrebu stiže u 21:10).

Prema ustaljenom običaju, sudionici sve potrebne stvari voze sami, na biciklima. Dakle, za sudjelovanje morate imati bicikl na kojemu možete voziti prtljagu. Put je ravan i vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h). Prateći kombi mora biti slobodan za prijevoz premorenih i (nedajbože) ozlijeđenih sudionika, te bicikala na kojima se kvarovi ne mogu otkloniti tijekom kratkih stanki po putu, stoga nije predviđen za prijevoz prtljage sudionika.

Osim opreme koju nalaže Zakon, s posebnim naglaskom na funkcionalnu opremu za noćnu vožnju (prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk), obvezno je imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje, te opremu za vožnju po kiši/snijegu.
Bicikl na startu mora biti POTPUNO ISPRAVAN!

Maraton se vozi bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Sudjelovati mogu samo punoljetni državljani Republike Hrvatske, a po posebnom pozivu i punoljetni stranci. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Prijave traju do 31. listopada u ponoć. Kotizacija iznosi 250 kn, a uključuje noćenja u zatvorenim prostorima s mogućnošću osnovne higijene, večeru u Kutini, večeru u Orubici, večeru i ručak u Vukovaru, vozilo tehničke podrške, osiguranje za sudionike tijekom trajanja maratona, te prijevoz sudionika i bicikala vlakom do Zagreba.
Kotizacija za sudionike koji po završetku maratona ostaju u Vukovaru ili se vraćaju vlastitim prijevozom iznosi 180 kn.

POVEZNICA NA ONLINE PRIJAVNICU: https://forms.gle/pjQpLLebLsVhGHd5A

PODACI ZA UPLATU KOTIZACIJE:
Iznos: 250 kn (180 kn za sudionike koji se ne vraćaju vlakom)
Primatelj uplate: DBD Potepuh, A. Šoljana 3, ZAGREB
IBAN primatelja: HR9124020061100704920
Model: HR99
Poziv na broj nije potrebno upisivati
Opis plaćanja: Ime i prezime sudionika - kotizacija za 8BMZVU

Potvrdu o uplati (skeniranu uplatnicu, potvrdu o online transakciji...) pošaljite na dbd.potepuh@gmail.com kako biste što prije "pozelenjeli" na popisu sudionika ;)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!