Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
200 km
Polazna lokacija
Karlovac, sa prostora „dana piva“ iz caffe bara
Kotizacija
9,29
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
50+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 200 / 300 km Karlovac 2019.

Sve informacije na:
http://randonneurs.bksvn.hr/2019/08/27/brm-200-300-km-karlovac-najava/

Breveto je zamišljen tako da prolazi najvećim svojim dijelom Karlovačkom županijom, te da sudionici obiđu u jednoj vožnji veliki dio naše županije.

Breveto ima četiri (200 km) ili sedam (300 km) kontrolnih točaka, te je vremenski ograničen na 13:30 h (200 km) odnosno 20 h (300 km).

Start breveta 200 km je iz Karlovca sa prostora „dana piva“ iz caffe bara u sklopu AQUATIKE sa obale Korane u 8:00 sati. Put breveta Vas vodi kroz naselje Mostanje prema naselju Logorište gdje je skretanje prema Belajskim Poljicima i dalje prema naselju Ladvenjak gdje se uključuje na glavnu cestu D1. Dalje put breveta vodi prema naselju Brezova glava gdje se skreće sa D1 na cestu prema Vojniću i dalje prema graničnom prijelazu Maljevac. Prije graničnog prijelaza Maljevac se skreće prema Cetingradu gdje je prva kontrolna točka u caffe baru MC Matić. Nakon kraćeg odmora, brevetaše put vodi prema Slunju gdje se prolazi kroz Rastoke i Slunj. U naselju Rastoke se nalazi druga kontrolna točka gdje ćete dobiti svoj drugi žig i nastaviti dalje prema Broćancu i Rakovici. Tik pred kraj Karlovačke županije, nekoliko stotina metara prije Koranskog mosta skreće se desno prema naselju Poljanak, te prema velikom Plitvičkom slapu na kojem će brevetaši dobiti treći žig. Nakon kraćeg odmora slijedi povratak u naselje Poljanak i uspon prema Kuselju. Slijedi prolaz kroz prašumu Plitvičkih jezera i dolazak u naselje Kuselj gdje je i najviša toćka breveta 200 km. Nadalje slijedi spust kroz Saborsko sve do Lička Jasenice, uspon prema Blatima i spust u Plaški, prolaz kroz Vojnovac i dolazak u Josipdol na KT 4 u restoran „GRADINA“. Od Josipdola put breveta 200 km vodi starom Senjskom cestom kroz Tounj, Generalski stol, Duga Resu sve do Karlovca i nazad do prostora Dana piva.

Put breveta 300 km dosta je sličan onom od 200. Start breveta 300 km je iz Karlovca sa prostora iz AQUATIKE sa obale Korane u 8:00 sati. Put breveta Vas vodi kroz naselje Mostanje prema naselju Logorište gdje je skretanje prema Belajskim Poljicima i dalje prema naselju Ladvenjak gdje se uključuje na glavnu cestu D1. Dalje put breveta vodi prema naselju Brezova glava gdje se skreće sa D1 na cestu prema Vojniću i dalje prema graničnom prijelazu Maljevac. Prije graničnog prijelaza Maljevac se skreće prema Cetingradu gdje je prva kontrolna točka u caffe baru MC Matić. Nakon kraćeg odmora, brevetaše put vodi prema Slunju gdje se prolazi kroz Rastoke i Slunj. U naselju Rastoke se nalazi druga kontrolna točka gdje ćete dobiti svoj drugi žig i nastaviti dalje prema Broćancu i Rakovici. Tik pred kraj Karlovačke županije, nekoliko stotina metara prije Koranskog mosta skreće se desno prema naselju Poljanak, te prema velikom Plitvičkom slapu na kojem će brevetaši dobiti treći žig. Nakon kraćeg odmora slijedi povratak u naselje Poljanak i uspon prema Kuselju. Slijedi prolaz kroz prašumu Plitvičkih jezera i dolazak u naselje Kuselj. Nadalje slijedi spust kroz Saborsko sve do Lička Jasenice, uspon prema Blatima i spust u Plaški, prolaz kroz Vojnovac i dolazak u Josipdol na KT 4 u restoran „GRADINA“. Od Josipdola put breveta 300 km se odvaja od 200 km i odlazi starom Senjskom cestom u suprotnom smjeru na Malu Kapelu na popularni prijelaz „888“ odnosno vrh Kapele što je i najviši vrh breveta 300. Na toj kontrolnoj točki broj pet ćete imati selfie. Nadalje slijedi spust u Jezerane i skretanje desno prema Drežnici. Slijedi prolaz kroz Drežnicu i dolazak u Jasenak na KT 6 koji će biti na startu žičare HOC-a „Bjelolasica“ u naselju Vrelo. Od Jasenka put nas vodi prema naselju Bjelsko i spustu prema Ogulinu. Od Ogulina se ide nazad na KT3 u restroan „GRADINA“ koja je ujedno i KT 7, te nadalje breveto vodi starom Senjskom cestom kroz Tounj, Generalski stol, Duga Resu sve do Karlovca.

Vidimo se na startu!

Prijave

Startnina iznosi 100 kuna za oba breveta. Za medalju treba izvojiti 70 kuna koju mogu naručiti svi koji uspješno završe breveto u zadanom vremenu. Prijaviti se možete zaključno do 5. rujna u podne. U prijavi obavezno navedite vaše ime i prezime, poštansku i email adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati na brevetu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!