Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota)
Dužina rute
200 km
Polazna lokacija
Novi Sad
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
75+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Najduža noć 200k

Kratkodnevnica, ili ti Winter Solstice, dan na koji je dan u godišnjem ciklusu najkraći, a noć najduža u godini.
Ujedno i prvi kalendarski dan zime.

Tradicionalan dana kada randoneri širom sveta obležavaju taj dan, odnosno najdužu noc u godini, a kako bi drugačije no celonoćnom laganom zimskim vožnjom :-)

Prognoza prošle godine i nije bas bila najpovoljnija zbog snežnih padavina,
ali ove godine će biti suvo i iznad nule, kao i pre dve godine kada smo ovu vožnjicu izvezli sa uspehom, i pri tom se super zabavili, a naročito u usputnim kafanama ;)

Trasa bi bila identična onoj od pre dve godine, dakle osim uspona na Banstol iz pravca Sr.Karlovaca i spusta do Inđije koji sledi, sve je maltene ravno ko tepsija, što prija zimskoj vožnji jer se može držati određen komforni tempo, bez potrebe za dodavanje i oduzimanjem odeće pri usponima/spustevima.

http://ridewithgps.com/routes/826704

Kao i predprošle godine, radi jednostavnosti bi svako startovao sa neke njemu zgodne tačke na trasi, što je obično Novi Sad, Beograd, Pančevo ili već.. tako da svako komforno može napraviti kompletan krug krečući iz svog sela ;)
No nikome ne branim da dođe do Inđjije i startuje tako da ga bas na samom finišu čeka vruća gibanica u ugrejanoj pekari :)

U Inđiji, naravno, GIBANICA ! Samo moramo se najaviti zbog količine, da rezervišem jer se pre dve godine desilo da su neki ostali bez gibanice jer se sve prodalo! a vozili 200km samo zbog gibanice, i kad stigoše oko 4h ujutru na gibu, a ono ništa! :(

Prognoza najavljuje temperaturu oko nule i u plusu (spusta se i raste sa/na 6 stepeni za dana) i nešto slabog jugoistočnog vetra, što bi trebalo pomoći kad se zađe iza Pančeva dalje u Banat i na delu do Novog Sada (pre dve godine smo tamo imali severozapadni, pa smo dosta slabo napredovali na tom delu)

Iskusni randoneri vec znaju kako se trebaju spremiti za ovakvu vožnju, za one manje iskusne: potrebna su vam jaka i pouzdana svetla sa svežim baterijama (valja imati i rezervne) adekvatna odeća, a posebno zaštita za stopala, ruke i lice/nos.
Veoma je zgodno poneti kakvu klopu u slučaju nužde, jer je na potezu od Opova do Novog Sada u to doba mršavo što se klope tiče, a kafana s toplim čajem ima :)

Zgodno je i poneti kakvu dodatnu jaknu, za slučaj ako se moramo zaustaviti (recimo zbog kvara, gume i sl.) jer se čovek brzo ohladi kad prestane vrteti pedale, a ako sve to radi napolju na drumu.

Tako da, navalite! Vožnja je inače nezvanična, nema kartice i cue sheeta spremnog, ali cu svakako isti izraditi pa svako moze za sebe odstampati ako zeli, mada računam da svako poznaje teren, i nema gde da zaluta, pa i nema neke preke potrebe za tim.

Vreme starta posle zalaska sunca, Novi Sad od 16:00, Beograđani čekaju ekipu is NSa da stigne, znači negde između 19 i 20h

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!