Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
54 km
Polazna lokacija
Buševec, Trg Seljačke sloge
Kotizacija
70 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
488+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

100 Hupsera – Rekreativna cestovna biciklistička utrka


Ruta XC MTB – Vrata od Krča
Reakreativna XC MTB utrka

Svi sudionici prema kategorijama rekreativne XC utrke startaju paralelno. Start je u Buševecu na Trgu Seljačke sloge. Sa glavne ceste skreće se prema Novom Selu Lekeničkom. Utrka prolazi uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec.

Utrka se nastavlja se preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja. Kako bi stvorili više obradive površine i prostora za livade Turopoljci su bili prisiljeni krčiti šumu, zemlja je parcelirana, a podignuta su “Vrata od krča” – dva drvena stupa. Za vrijeme velike poplave 1914. godine vrata su srušena, te su ponovno obnovljena i postavljena 1916. godine. Utrka završava ravnom šumskom makadamskom cestom u Buševcu, kojoj kao da se ne nadzire kraj. Predviđeno vrijeme trajanja XC utrke je 1h30′.

Dužina staze: 35,4km

Visinski profil: 204m

Start utrke: 11.00h

Mjesta prolaska rute: Buševec (start), N.Selo Lekeničko, Barbarić Kravarski, Gornji Vukojevac (put kroz šumu), Prkovec, Pešćenica, Turopoljski lug, Turopolje, Buševec (cilj)


08:30h – 10:30h
Podjela i preuzimanje brojeva

Preuzimanje brojeva (sa plavom podlogom) na dan utrke od 08:30h – 10:30h na startu utrke na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. Molimo sudionike/natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.
u 11:00h
Start utrke

Sudionici XC rekreativne utrke startaju paralelno na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. XC utrka se odvaja sa glavne ceste (pratite oznake)! Staza neće biti potpuno zatvorena za promet, te se mole natjecatelji da voze uz desni rub kolnika te se pridržavaju svih prometnih propisa. Staza će biti označena te osigurana redarima na glavnim raskršćima. Obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige i tehnički ispravnog bicikla. Mjerenje vremena na cilju.Ruta SMALL
Reakreativna cestovna biciklistička utrka

Svi sudionici rekreativne cestovne biciklističke utrke na rutama CLASSIC i SMALL startaju paralelno. Ruta se odvaja na djelu staze gdje su postavljeni redari koji Vas usmjeruju prema odabiru staze. Pravo nastupa imaju svi individualni vozači/ce, licencirani i nelicencirani natjecatelji i članovi svih biciklističkih klubova. Obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige i tehnički ispravnog bicikla. Sudionici rekreativne cestovne biciklističke utrke voze na vlastitu odgovornost i odgovorni su za štetu nanesenu sebi ili drugima. Ruta SMALL klasična je cestovna utrka u Buševecu održana 2017.


08:30h – 10:30h
Podjela i preuzimanje brojeva

Preuzimanje brojeva (sa žutom podlogom) na dan utrke od 08:30h – 10:30h na startu utrke na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. Molimo sudionike/natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.
u 11:15h
Start utrke

Sudionici CLASSIC i SMALL startaju paralelno na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. Staza neće biti potpuno zatvorena za promet, te se mole natjecatelji da voze uz desni rub kolnika te se pridržavaju svih prometnih propisa. Staza će biti označena te osigurana redarima na glavnim raskršćima. Obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige i tehnički ispravnog bicikla. Mjerenje vremena na cilju. Feed zona nalazi se kod Pokupskog.Ruta CLASSIC
Reakreativna cestovna biciklistička utrka

Svi sudionici rekreativne cestovne biciklističke utrke na rutama CLASSIC i SMALL startaju paralelno. Ruta se odvaja na djelu staze gdje su postavljeni redari koji Vas usmjeruju prema odabiru staze. CLASSIC ruta (bijeli broj) prilagođena je fizički zahtjevnija, prilagođena natjecateljima kao priprema za natjecanje ili potvrda fizičke kondicije. Ruta SMALL (žuti broj) je klasična rekreativna cestovna utrka Buševec. Sudionici se razlikuju nijansom boje na natjecateljskom broju.08:30h – 10:30h
Podjela i preuzimanje brojeva

Preuzimanje brojeva (sa bijelom podlogom) na dan utrke od 08:30h – 10:30h na startu utrke na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. Molimo sudionike/natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.
u 11:15h
Start utrke

Sudionici CLASSIC i SMALL startaju paralelno na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. Staza neće biti potpuno zatvorena za promet, te se mole natjecatelji da voze uz desni rub kolnika te se pridržavaju svih prometnih propisa. Staza će biti označena te osigurana redarima na glavnim raskršćima. Obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige i tehnički ispravnog bicikla. Mjerenje vremena na cilju. Feed zona nalazi se kod Pokupskog.između 14:00h – 14:30h
Proglašenje pobjednika

Nakon završetka rekreativne cestovne biciklističke utrke organizirano je proglašenje pobjednika po krategorijama i dodjela medalji za sve sudionike.
Kotizacija:

Za sve natjecatelje kotizacija je 70,00knPRIJAVE:

Ruta CLASSIC:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1947/prijava_na_utrku
Ruta SMALL:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1948/prijava_na_utrku
Ruta XC VRATA OD KRČA:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2129/prijava_na_utrku

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!