Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota)
Trajanje
33 dana
Polazna lokacija
Zagreb (grad)
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
415+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklom na Zimske Olimpijske Igre u Soči 2014.

Nakon dva velika projekta BICIKLOM NA OLIMPIJSKE IGRE U PEKING 2008. godine i prošlogodišnjeg projekta BICIKLOM NA OLIMPIJSKE IGRE U LONDON 2012 koji su završili uspješno, gdje je B.K. Pedalinac na poseban način predstavio Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb, mnogo šire izvan naših granica, članovi udruge B.K. Pedalinac nastavljaju sa promicanjem kulture vožnje bicikla u sportskom a posebno u svakodnevnom životu novim projektom „BICIKLOM NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U SOČI 2014“

Tako su naši Pedalinci, sada već davne 2008. godine prepedalirali 12.000 kilometara od Zagreba, preko Srbije, Rumunjske, Moldavije, Ukrajine, Rusije, Mongolije sve do Kine i njenog glavnog grada Pekinga, a prošlog ljeta pamtimo tih nezaboravnih 3000 km od Zagreba pa preko Mađarske, Slovačke, Austrije, Njemačke, Švicarske, Francuske, Luksemburga, Belgije, te naposljetku Engleske, do Londona, gdje je upedaliralo 17 Pedalinaca.

Zimske Olimpijske igre u Sočiju i novi projekt BICIKLOM NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U SOČI 2014. su ne samo novi sportski i biciklistički izazov, već na neki način i tradicija kojom BK Pedalinac promiče duh olimpizma.
Taj pozitivni duh prepoznavali su mnogi, između inih spomenuo bih lorda MB, koji je prilkom našeg prošlogodišnjeg dolaska u London za cijeli tim upriličio svečano priamanje u Westminsterskoj palači, te naravno predsjednici Republike Hrvatske koji su nas ugostili prilikom otvaranja Hrvatskih kuća na dvije zadnje Olimpijade g. SM u Pekingu , te g. IJ u Londonu, kojima smo imali čast pokliniti i naš dres.
Tijekom puta u London ugostila nas je Britanska ambasada u Beču, Stalno predstavništvo Republike pri Vijeću Europe u Strasbourgu i naša ambasadorica g. AD, a u Gradskoj viječnici, dogradonačelnica Strasbourga gđa NRE, Misija Republike Hrvaske pri Europskoj uniji i njen veleposlanik g. VD.

Članovi kluba su u većem dijelu sami financirali spomenute projekte, zadnji s cca 230 tisuća kuna, što je oko 80% cijelokupnog potrebnog iznosa. Naredne projekte ćemo i dalje pokušati sufinacirati u većoj mjeri sami, no ipak odlučili smo se govoriti o projektu, promicati njegove vrijednosti i zatražiti financijsku pomoć od onih tvrtki koje prepoznaju naš pozitivan stav i imaju mogućnost pomoći sukladno teškim recesijskim vremenima.

Za ovaj zahtjevni i zanimljivi poduhvat naši biciklisti su dobili podršku od niza važnih političkih i sportskih institucija ove zemlje. Pisma podrške i ohrabrenja dobili smo od predsjednika Republike Hrvatske gospodina IJ, predsjednika Vlade RH ZM, ministra obrazovanja, znanosti i sporta gospodina ŽJ te od čelnika krovne hrvatske sportske organizacije Hrvatskog olimpijskog odbora ZM koji je u Pekingu te u Londonu primio naše bicikliste u hrvatskim olimpijskim kućama. Nadamo se daće imati priliku to učiniti i u Sočiju.

Projekt «BICIKLOM NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U SOČI“ imat će i značajnu medijsku podršku u Hrvatskoj i drugim zemljama kroz koje će biciklisti proći.
U kontaktu smo i s nekim ruskim i ukrajinskim izdanjima koja su pokazala interes za ovaj sportski projekt.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!