Polazak
(srijeda) 08:00
Trajanje
8 dana
Dužina rute
730 km
Polazna lokacija
Metković, centar
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
122+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Biciklistički maraton sv. Majke Terezije i sl. Božjega o. Ante Gabrića

Dragi sudionici, prijatelji, suradnici!

Čast nam je najaviti novi projekt i biciklistički maraton Kristova Stola, u čast sluge Božjega Ante Gabrića i sv. Majke Terezije - od 1-8. svibnja 2019, a prigodom Papina posjeta Makedoniji 7.5.2019.

Geslo ovog maratona biti će: "Siromaštvo - Blago Crkve", prema riječima sl. Božjega kard. Kuharića, o. Gabriću i Majci Tereziji prigodom njihova posjeta Zagrebu.

Napominjemo da je ovo već 2. projekt Kristova Stola, u čast o. Ante Gabrića, jer smo prvog uspješno osmislili još 2014. pod geslom: Ono malo više, kojim smo povezali rodne gradove o. Gabrića i Petra Barbarića, sa Travnikom, gdje su se školovali. Naš projekt su i tada podržali biciklisti iz Metkovića.

Ideja je povezati rodna mjesta sluge Božjega o. Ante Gabrića - Metković, i sv. Majke Terezije - Skoplje.

Trasa prolaska je: Metković - Perast - Skadar - Tirana - Ohrid - Mavrovo - Skoplje.

Naš domaćin u Skoplju je katedralni župnik don Davor Topić, a noćenja putem organiziramo u suradnji sa sestrama Majke Terezije i kontemplativnom braćom.

Zavjetna nakana maratona je što skorija beatifikacija o. Ante Gabrića!

Ekskluzivno objavljujemo fotografije iz foto-arhiva g. Zvonimira Atletića, koji će biti naš stručni suradnik i fotograf na ovom projektu, uz nova iznenađenja i najave - čim dobijemo službenu potvrdu.

Projekt realiziramo u suradnji sa veslačkim klubom VK Neretvanski gusari, čijih 6 članova su prvi potvrdili svoje sudjelovanje, i s našim domaćinima - katedralnom župom Skoplje:

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!