Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 14:00
Polazna lokacija
Sisak, Ciglarska graba
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
107+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Zaigrana Pedala 2019. Svijet emocija u spektru

Uoči Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2.travnja Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije poziva Vas na tematsko druženje u subotu, 30.ožujka na Ciglarsku grabu u Sisku (u slučaju ružnog vremena tematsko druženje bit će održano u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sisak u Ul. Kralja Tomislava br.18 )

SEDAM gradova, SEDAM predavanja, 1100km bicikla, 5. godina projekta!

UOSI SMŽ je čast biti domaćin projektu Zaigrana pedala u sklopu kojeg ćemo na tematskom druženju dočekati M.B., magistricu psihologije i praktičarku terapije igrom, koja se bavi psihološkom procjenom, ranom intervencijom i terapijom igrom s djecom s dijagnozom PAS-a.

Ona će u Sisak doći biciklom iz Zagreba, a na ulasku u Sisačko-moslavačku županiju dočekat će ju biciklisti – članovi Rekreativne biciklističke udruge „LABUDOVI“ iz Siska. U sklopu tematskog druženja i ako nam vremenske prilike dopuste,

M.B. i naše „labudove“ dočekat ćemo na Ciglarskoj grabi u Sisku i pridružit se mini biciklijadi kroz grad Sisak slijedećom rutom:

START: CIGLARSKA GRABA - ul. IVANA FISTROVIĆA -ul. KRALJA TOMISLAVA - ul. SILVIJA STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA - ul. RIMSKA - Trg LJUDEVITA POSAVSKOG - ul. MATIJE GUPCA - ul. FRANJE LOVRIĆA - ul. NIKOLE ŠIPUŠA - ul. FERDE HEFELEA -ul. IVANA FISTROVIĆA – CILJ: CIGLARSKA GRABA


Poslije biciklijade održat ćemo tematsko druženje s M.B. na Ciglarskoj grabi (u slučaju lošeg vremena u prostorijama Crvenog križa).

Ove godine pričamo o važnosti emocionalne pismenosti i emocionalnog razvoja kod djece u spektra. Rana intervencija uključuje puno rada na uočljivim razvojnim kašnjenjima, no što je sa skrivenim svijetom emocija? Što je s emocionalnim razvojem? Što je s emocionalnom inteligencijom? Kako naći balans između mnoštvo terapija i zdravog emocionalnog razvoja kod djece u spektru?
Osim toga, cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autističnog spektra. Na koji način je igra ulaznica u njihov svijet i kako razvoj simboličke igre poboljšava razvoj socijalne komunikacije. Osim toga, važno je pričati o autizmu kao spektru, koji može i ne mora uključivati intelektualno zaostajanje te koji su mehanizmi rane intervencije koji smanjuju razlike naspram vršnjaka.
IGRA je urođena i prirodna svakom djetetu, bez obzira na njegove poteškoće ili stupanj razvoja. Ona je spontana i prirodna aktivnost te nešto što je zajedničko svoj djeci, bez obzira na spol, kulturu, rasu ili razvojnu poteškoću. Zato možemo pričati o igri kao o zajedničkom jeziku sve djece svijeta, jezik s kojim se sva djeca rađaju, koji ne moraju učiti.

Pridružite nam se na biciklijadi i druženju. Za maloljetne sudionike biciklijade obavezno je nošenje zaštitne kacige.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!