Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 11:00
Dužina rute
18 km
Polazna lokacija
Donja Pušća, glavni trg
Kotizacija
- - - -
Website
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
438+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Proljeće u Pušći - Biciklijada svetog Jurja

Biciklijada svetog Jurja

Vrijeme održavanja: 04.05.2019. u 11 sati
Dužina: cca 18 km
Predviđeno vrijeme vožnje: 2,5 sata
Start i cilj: Donja Pušća – glavni trg u centru

registracije: https://www.utrka.com/utrke/proljeceupusci/2019/prijava/pojedinacno/


Pozdravite dolazak proljeća i uživajte u domaćoj gastro i eno ponudi Pušćanskog kraja na rekreativnoj biciklijadi svetog Jurja, povodom dana općine Pušća i dana župe svetog Jurja. Proljetno izdanje biciklijade u kojoj sudjeluju sve dobne skupine rekreativaca i ljubitelja biciklizma, prolazi najljepšim krajolicima Pušće i okolice.

Biciklijada sv. Jurja rekreativnog je karaktera. Brzina vožnje prilagodit će se prema potrebi sudionika.
Staza je mješavina asfaltiranih cesta i makadama, s neizbježnim usponima i spustevima, ali sve vozljivo i neopasno, ukoliko se sudionici pridržavaju uputa redara i mjera opreza.
Vozi se po otvorenim prometnicama te se svi sudionici moraju pridržavati prometnih pravila, kao i uputa redara biciklista.

Pravo nastupa imaju svi oni koji se osjećaju da će moći odpedalirati zadanu rutu. Na dan biciklijade, prilikom prijave sudionici dobivaju startni paket i svaki učesnik potpisuje da vozi na vlastitu odgovornost i da svaku štetu prema sebi ili trećoj osobi snosi u svom trošku.

Roditelji s djecom uz svoj potpis garantiraju za njegovu sigurnost kao i njihovo ponašanje na cesti. Vožnja djece u sjedalici je dozvoljena, ali zbog uspona i nizbrdica preporučljiv je maksimalni oprez i nužni je da vozač bude u dobroj kondiciji.

Obavezna je zaštitna kaciga - i za vozača bicikla i za dijete u sjedalici!

STARTNINA nije obavezna, a prvih 50 koji se predprijave i uplate startninu od 30 kn dobivaju startni paket s majicom i suvenirom Pušće.

Organizator zadržava pravo promjene rute ako dođe do nekih nepredviđenih poteškoća na zadanoj ruti.
Moj biciklić 2019.

Za prijavu na "Moj biciklić 2019." https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPlczLvrcn0ZnSr_t6siqzw9PhyReMmLIpBjwVCYXF3i1c1w/viewform

Pozivamo vas da u sklopu dana općine Pušća, u subotu 04.05.2019., dovedete svog vrtićanca na Vrtićko prvenstvo biciklističkih guralica, s početkom u 10:00h, na igralištu OŠ Pušća. Molimo doći minimalno pola sata prije starta radi prijava.

Radi se o natjecanju na dječjim guralicama (bicikli bez pedala), za djecu koja ih imaju.

Nisu dozvoljeni bicikli s pedalama, svakako upozorite roditelje da se očekuje da dijete zna upravljati svojim biciklom, te da je obavezna kaciga i ako je djeca nemaju, neće moći nastupiti na natjecanju (to je zbog njihove sigurnosti).

Za svu djecu koja će sudjelovati u natjecanju su osigurane nagrade sponzora.Molim da za prijavu popunite obrazac koji se nalazi na dole prikazanom linku. Tetama u vrtiću se obratite radi potpisivanja suglasnosti o sudjelovanju.

Pozvani su vrtići:
DV Bambi i njihove ispostave u Mariji Gorici, Jakovlju, Zaprešiću i Podsusedu
DV Smokvica i njihove ispostave Luka, Pojatno i Dubravica
Dv Kapljica i Zaprešički Maslačak i Vrtuljak.

Na linku je obrazac za prijavu. Za detalje se obratite tetama u vrtiću. Veselimo se druženju.
Pušća trči – urban trail po bregima

Vrijeme održavanja: 04.05.2019. u 11 sati
Dužina: cca 10 km (+330m/-330m)
Start i cilj: Donja Pušća – glavni trg u centru

Pozdravite dolazak proljeća i uživajte u domaćoj gastro i eno ponudi Pušćanskog kraja na rekreativnoj trail utrci povodom dana općine Pušća i dana župe svetog Jurja. Proljetno izdanje utrke u kojoj sudjeluju sve dobne skupine rekreativaca i ljubitelja trčanja, prolazi najljepšim krajolicima Pušće i okolice.

Staza je mješavina asfaltiranih cesta i makadama, s neizbježnim usponima i spustevima.
Trasa će biti obilježena, na mjestima povećanog opreza zbog prometa će stajati redari, a na nekim lokacijama će biti kontrolne točke za potvrdu prolaska.

Pravo nastupa imaju svi oni koji se osjećaju da će moći otrčati zadanu rutu. Na dan utrke, prilikom prijave sudionici dobivaju startni paket i svaki učesnik potpisuje da trči na vlastitu odgovornost i da svaku štetu prema sebi ili trećoj osobi snosi u svom trošku.

Nije dozvoljen nastup mlađima od 14 godina, a maloljetni sudionici mogu trčati isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili trenera.

Kategorije:
Do 19 godina (M/Ž)
20-39 godina (M/Ž)
preko 40 godina (M/Ž)

STARTNINA nije obavezna, a prvih 50 koji se predprijave i uplate startninu od 30 kn dobivaju startni paket s majicom i suvenirom Pušće. Prijave i uplata startnina je moguća do 1.5.'19.

Proglašenje: u 13:30h

Organizator zadržava pravo promjene rute ako dođe do nekih nepredviđenih poteškoća na planiranoj ruti.


Organiziran je besplatan ručak za sve natjecatelje.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!